pag. 2 Nederlands

Wijsheid van de Tolteken:
Wees onberispelijk in je woorden
Vat niets persoonlijk op


HOOFDSTUK -1-

I. Eerste kennismaking.

Ik hoorde de eerste keer de naam van de Prinses van een van mijn dochters toen mijn dochter, haar man en kinderen op vakantie in Jakarta waren.
Ik had geregeld met mijn goede vriend die daar woont om mijn dochter en haar familie te entertainen terwijl ze in zijn Indonesië zouden zijn en mijn vriend deed dat op zijn overbekende gastvrije manier. Mijn vriend regelde ook  het verblijf in een eerste klas hotel tegen een schappelijke tarief.
Op een avond nodigde hij mijn dochter en haar man uit om samen naar een van de discotheken in een bekend Plaza te gaan en als ik me niet vergis gingen ze naar Grown plaza.
Daar maakte mijn dochter kennis met Prinses.  Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk hadden mijn dochter en haar familie  een aangename vakantie.


II. Rotterdam 2016.

De stad waar ik opgegroeide.
In de loop van 2016 nam mijn dochter contact met me op en zei  dat mijn vriend en zijn vriendin onze stad zouden bezoeken, ze vroeg of ik hen misschien wilde zien. Natuurlijk was ik blij om dat te horen. 
Mijn vriend en de Prinses hadden  geboekt in een bekend modern mode hotel in de stad, hotel "N" aan de Kop van Zuid .
Toen ik en mijn dochter  aankwamen, zagen we Prinses en haar secretaresse RHN staan met  een trolly en daarop een stapel koffers,  mijn vriend was nog aan het inchecken bij de receptie.
Even later kwam hij naar ons toe om ons te verwelkomen en gaf een kamersleutel aan Prinses hij  moest zelf nog even terug naar de balie.
Op dat moment zagen Prinses en RHN er vermoeid uit vanwege de reis en ze wilden graag rechtstreeks naar de hotelkamer gaan.
Omdat we geen  'belboy' zagen om een ​​troly te brengen, nam ik meteen het initiatief om de ​​trolly te nemen met de stapel bagage en zijn we tesamen (Prinses, RHN, mijn dochter en ik)  in de lift gestapt.
Toen we in de lift waren, heb ik een grap gemaakt door te zeggen "Ik krijg straks toch we een fooitje omdat ik de bagage naar boven breng?" Prinses antwoorde: "Zeker maar wel Indonesische Rupiah", dat was spontaan en als grapje bedoeld om een gezellige atmosfeer te scheppen tussen ons. In de lift houden mensen toch meestal hun mond?
Even later waren we allemaal in de kamer en niet lang daarna kwam mijn vriend ook binnen. Ik had hem lang niet ontmoet en we hebben ongeveer een uur  zitten praten.
Toen namen mijn dochter en ik afscheid om naar huis te gaan omdat we begrepen dat  mijn vriend en zijn meisje wilden rusten daar ze 'savonds naar een  feest moesten. Wij gingen naar naar huis en hebben er verder niet meer over gesproken.

III. Zwitserland Kerst 2017

Tegen eind 2017 nam mijn dochter contact met me op (in die tijd had ik een goede relatie met haar) dat Prinses en mijn vriend op vakantie gingen naar Zwitserland en ze vroeg of ik met haar, haar man en kinderen mee wilde gaan. Ze vertelde dat mijn vriend en Prinses  ook aanwezig zouden zijn in dezelfde plaats.
Mijn vriend had dat kennelijk allemaal geregeld,  tot het einde van het jaar. 
Enige tijd terug, voor de winter hadden ze dat al gepland. Ik herinner me dat we daar waren van Kerstmis tot 29 december 2017 dat was de laatste dag.
Als gevolg hiervan reden op de vastgestelde dag, mijn dochter,  haar man en kinderen plus ikzelf naar onze  bestemming maar we stopten onderweg eerst in een Arnhem voordat we de reis voort zouden zetten. Daar ontmoetten we mijn vriend, hij was samen met een mooie jonge Indonesische vrouw (DN) en ook enkele van zijn kennissen, dus ik begreep al snel hoelaat het was, hij ging niet mee, had een ander meisje.
In Arnhem aten we wat samen, daarna reden we gezemenlijk doch in twee auto's naar  Duitsland om de beroemde kerstmarkt in Keulen te bezoeken. Die nacht verbleven we we met z'n allen, dus mijn vriend, zijn nieuwe liefde, mijn dochter en gezin, ik en nog een andere Indonesische familie  de nacht door in een luxe hotel.
Helaas moest mijn vriend de volgende dag teruggaan naar  Nederland en  moesten we dus opsplitsen.
Die ochtend na een uitgebreid ontbijt vervolgden wij ook  onze reis naar de eindbestemming, ware het niet dat we onderweg nogmaals stopten bij het vliegveld van  Zürich alwaar Prinses en haar assistente op ons wachtten.
Ik geloof dat ze voor het middaguur zijn aangekomen, en wij waren daar pas in de namiddag, dus die hebben lang zitten wachten. Ik dacht toen al: "Die heeft er veel voor over".
Het was al donker toen we aankwamen bij het eenvoudig maar redelijke hotel dat  mijn dochter had uitgezocht.
We verbleven er dus ongeveer een week. Toen ik me realiseerde dat mijn vriend deze korte vakantie met Prinses had gepland begreep ik al snel  dat dat de enige reden was dat Prinses bereid was om daarheen te komen. Natuurlijk een vrouw zoals Prinses, mooi, bekend,  hoopte natuurlijk  echt dat mijn vriend ook  zou komen maar helaas tot h
et einde van die vakantie heeft hij zijn neus niet laten zien.
Ik was ook
geraakt en sorry voor Prinses om de behandeling van mijn vriend door alles af te spreken, te regelen, ook met mijn dochter en dan verstek te laten gaan.
Dus we wachtten op mijn vriend om te komen, want je weet nooit en om de moed erin te houden bij Prinses. Ik herinner mij nog steeds  het verdriet in haar ogen
 en gezicht van Prinses, ze had het heel vaak  had over mijn vriend, eigenlijk bijna altijd, zeker met mij.
Bovendien leek Prinses er meer enthousiast van te worden  om haar belevingen die ze met hem had te vertellen toen ze begreep dat ik een lange vriendschap had met de man waar zij het over had en van wie ze zo erg veel scheen te  houden.
Ik kende hem misschien al langer dan dertig jaar en dat is lang.

HOODSTUK -2-

I. NEDERLAND 2018
Eind maart 2018 kwam Prinses naar Nederland. zij werd vergezeld door haar dienstmeisje.
Ze was van plan om een vakantie bij ons in Rotterdam te vieren en tijdens dat verblijf moment kon Prinses natuurlijk niet stoppen met te hopen dat mijn vriend ook in de buurt zou zijn.

(Die hoop was tevergeefs gezien het feit dat mijn vriend al behoorlijk lang een andere vriendin had.)

II. ROTTERDAM

Om dit verhaal voort te zetten: 
Mijn dochter woonde in Rotterdam en Prinses met haar dienstmeisje huurde een kamer in hetzelfde gebouw waar mijn dochter woonde. Een wijk genaamd de "Kop van Zuid ".
In dat hoge gebouw zijn faciliteiten om een extra kamer te huren die door huiseigenaren aan huurders worden aangeboden tegen betaalbare prijzen.
De kamers zijn ruim en redelijk comfortabel, worden iedere dag schoongehouden en de bedden verschoond.

Prinses haar kamer was  beneden, maar ze was meestal boven bij mijn dochter, de plek waar het hulpje (pembantu) van Prinses het ontbijt regelde omdat  zij precies wist wat Prinses nodig had voor het ontbijt.

Al met al kan ik stellen dat het een vrij aangename vakantie was voor Prinses, hoewel het klimaat in die periode niet erg aangenaam was het was koud en de regen bleef maar vallen.

Maar wij, mijn dochter en ik namen haar regelmatig mee voor een wandeling hier en daar in Rotterdam en daarbuiten of naar waar ze maar wilde, inclusief een uitstapje naar Amsterdam en natuurlijk winkelen in de stad Rotterdam alsmede Den Haag waar Prinses opmerkelijk goed de weg wist, ze was daar misschien wel vaker geweest.

III. KEUKENHOF LISSE (nabij Amsterdam)

Ook zijn we met Prinses naar de Bloembollen gegaan, de Keukenkof.
Daar in de binnentuin met bloembedden zag ik echt een moment waarop Prinses heel blij en enthousiast was, ze genoot vooral van de Tulpen.
Ze danste langs de vele tulpen met af en toe even eraan ruiken en hield de tulpenstelen met een blije blik vast.

Tussen die bloemen leek de zij al haar zorgen even weg te gooien en liep ze vrolijk rond te springen tussen de bloembedden.
Op dat moment waren wij ook blij dat Prinses zich even gelukkig voelde.

Diezelfde avond genoten we van een heerlijke Indonesische maaltijd in restaurant Desa in Amsterdam samen met een enkele andere Indonesische mensen die we in de Keukenhof ontmoet hadden (kennissen van Prinses).
Het was al avond geworden, dus gingen we snel terug naar Rotterdam.

De prinses wilde naar een moskee, dus bracht ik haar en haar dienstmeisje naar de ESSALAM moskee in de Rotterdamse wijk Feijenoord, vlakbij stadion De Kuip.
Dit gebedshuis is de grootste moskee van Nederland. De koepel heeft een hoogte van 25 meter en de minaretten zijn 50 meter.

Juist die periode was het weer erg koud, somber en nat, niemand had eigenlijk echt zin om naar buiten te gaan.

Doch Prinses en mijn dochter reisden samen nog enkele dagen naar Duitsland en Hongarije.

Ik herinner me dat er in Berlijn bij het monument van de Holocaust een incident plaatsvond dat de nieuwsmedia in Indonesië en ver daar buiten haalde vanwege een verspreking van Prinses, waar ze absoluut geen verkeerde bedoelingen mee had, daar ben ik zeker van,.

Prinses vertelde dat ze haar fans en misschien haar familie moest laten zien dat ze een sterke reden had waarom ze naar Europa moest. Natuurlijk wilde ze niet laten weten dat ze hoopte de man van wie ze kennelijk enorm veel hield te ontmoeten.

Daarom vroeg Prinses mij om een keel- en stembandenonderzoek te regelen bij een goede kliniek. Uiteindelijk hadden we afgesproken om een ​​kliniek in Nederland te kiezen die bekend staat als de beste specialist op het gebied van de stembanden.
Met heel veel moeite en overredingskracht kon ik een afspraak maken op een maandagochtend om 08.00 uur, in Utrecht. Dat was een uur vroeger dan dat ze normaal begonnen en een absulute uitzondering.

Alles was netjes geregeld en niet heel gemakkelijk, aangezien het een van de best geselecteerde artsen was die al een ongelofelijk drukke agenda had. Maar het lukte me om alles te regelen zoals Prinses vroeg.

Maar wat toen gebeurde vroeg op die maandachmorgen had ik echt niet verwacht. We moesten des ochtends om 6.30 uur vertrekken, maar Prinses was niet klaar om te gaan . Ofwel nog steeds aan het slapen of niet in de stemming dat weet ik niet, maar Prinses annuleerde plotseling de afspraak althans ik moest dat doen natuurlijk.

Op dat moment waren de arts en het medische team er klaar voor.
De arts had grote moeite gedaan om Prinses te behandelen. De dokter had al een heel eind moeten reizen naar Utrecht, kennelijk woonde hij in Amsterdam.
Omdat hij de stembanden van een top artiste uit Indonesië moest controleren.

Alles stond klaar, arts(en), assistenten, medisch team ze zijn er allemaal behalve Prinses en ik, wij zijn er niet.
Ik kon niemand bellen want de kliniek gin pas om 8 uur open. En Prinses laat verstek gaan, een schande, beschamend ik had zoveel moeite gedaan, half Nederland rondgebeld.
Ik stond ik daar natuurlijk voor aap bij die kliniek, schaamde me rot en ik kon niet anders dan uit etische overweging de verantwoordelijkheid nemen om alle rekeningen te betalen.

Later, toen de prinses met mijn dochter in Duitsland was, kon ik daar nog snel een controle voor haar regelen in een Duitse kliniek.

HOOFDSTUK -3-

I. EUROPA

Tijdens het bezoek aan de Keukenhof  leefde de Prinses echt in de wolken. Ze was blij, optimistich en vrolijk.  Ze had gezien dat er bij bepaalde bloemen een  naam stond van een persoon of een bedrijf, zo heette dan die tulp officieel met certificaat en alles erop en eraan. De naamgever was met name eigendom van dat tulpenras en overal waar die tulp officieel zou worden getoond staat er dan de naam van de eigenaar bij. Bedrijven gebruiken dit voor reclame doeleinden.

Ik legde haar uit dat die mensen een tulp speciaal hadden laten ontwikkelen exclusief voor hem of haar. Dat wilde Prinses ook, dus wie spande zich daarvoor in? Natuurlijk de door haar om haar vinger gewonden aangenomen papa, ik dus.. Alles zocht ik uit en uiteindelijk onderhandelde ik met een kweker over het ontwikkelen van de tulp.
Alles geregeld, onkostenrekening ontvangen maar nooit meer iets van haar gehoord, daar zat ik met een lading tulpenbollen..

Zoals ik al eerder vertelde, in Berlijn bezochten Prinses en mijn dochter onder andere het memorial “Holocaust”  voor de in de Nazi kampen omgekomen mensen. Ze maakten daar een video en Prinses zei iets (ik heb geen opname daarvan) dat in zeer slechte aarde viel bij heel veel mensen in Europa maar ook in Indonesië en daarbuiten.
Ik hoorde dat  haar contract met Adidas door die uitlating werd opgezegd, Adidas is een Duits bedrijf. Dus dat reisje heeft haar waarschijnlijk meer gekost dan ze had gedacht.

Ik heb een aantal foto’s en video’s gemaakt tijdens haar verblijf in Nederland welke nog steeds te zien zijn op haar Instagram account, de naam van de fotograaf noemt ze echter nooit. Ik vraag me af aan wie die opname’s toebehoren, aan mij of aan haar? Of zijn we gezamelijk eigenaar?

Ze heeft waarschijnlijk een leuk verblijf gehad toen in Europa maar zonder tegen te komen waarnaar ze zo verlangde en op hoopte.

Enkele weken later was Prinses enigszins overstuur aan de telefoon, gebeurde regelmatig, telefoontjes op WhatsApp en via videocalls. Ze vroeg me: “Papa ik heb je nodig please come to Jakarta”. Dat verwonderde mij, we hadden elkaar maar pas ontmoet in Nederland. Ze drong aan, ze zei: “Papa please kom naar Jakarta, ik heb je absoluut nodig. ik zal een eersteklas ticket voor je boeken, laat maar weten welke dag, maar  please kom  snel naar  hier”.

II. JAKARTA

Ik vertelde dat tegen mijn dochter, die wilde ook wel mee omdat ook zij begreep wat de reden was  en mogelijk ook kon helpen om mijn vriend te overtuigen en terug te brengen bij Prinses.
Dus ik zei dat tegen  Prinses met de verklaring dat mijn dochter  ook erg goed met mijn vriend kon opschieten en wilde helpen. En mijn dochter die vond het onverantwoord dat ik zo'n lange reis moets makan, alleen.

Prinses was blij dat te horen en zei dat het goed was maar dat ze dan twee business class tickets zou boeken voor ons. OoK niet verkeerd Business class is behoorlijk comfortabel en zo geschiedde.
Mijn dochter en ik naar Jakarta op 3 mei vertrokken we via Dubai en kwamen op 4 mei 2018 aan in Jakarta.

Alles was goed geregeld, de staf van Prinses was aanwezig aan de gate op de airport en we zaten in de kortste keren in de mooie witte auto van Prinses op weg naar een luxe hotel.
Prinses belde mij om te excuseren dat ze niet of het vliegveld was, ik vond dat inderdaad geen probleem, wij ware ook enigszins vermoeid van de reis.

De andere dag zijn we  naar Surabaya vertrokken waar Prinses een show had voor een volle niet al te grote zaal.
Daar konden wij wel zien dat zij ondanks alles een doorgewinterde entertainer en goede zangeres was.
Ze had de zaal in snel mee in een goede stemming en het was interessant om eens mee te maken. Wij voelden ons een beetje trots dat wij tot haar gevolg hoorden.

De volgende  dag  weer terug naar Jakarta. Het was een leuke ervaring dat weekje Jakarta met Prinses.
Natuurlijk gingen mijn dochter en ik regelmatig naar mijn vriend om te proberen de brokken te lijmen maar die maakte direct al bekend dat hij daar geen zin in had.
We hebben het echt wel geprobeerd, veel met hem gepraat maar hij bleef bij zijn standpunt.
Haar karakter was hem heel erg tegengevallen, ze was niet eerlijk geweest en haar familie maar vooral zuster waren absoluut tegen de relatie tussen Prinses en mijn vriend.

Mijn vriend zocht een harmonische relatie niet een relatie met spanningen en bovendien was er het vraagstuk omtrent het verschil in  religie.

En Prinses maar smeken voor hulp, ze zei tegen me: “Papa je hebt beloofd dat ik hem zou kunnen ontmoeten”. En dat was ook waar, ik had wel de voorwaarde gesteld dat het alleen om praten ging en dat ze geen ruzie mocht zoeken en dat beloofde ze dan ook. En dat ik niet kon garanderen dat het ooit nog goed kwam (want ik kende mijn vriend maar al te goe).

Wij mijn dochter en ik hadden een dinner afspraak met mijn vriend. Toen Prinses dat hoorde heeft ze met met mijn dochter iets bijzonders geregeld, aanvankelijk wist ik daar niets vanaf. Ik hoorde dat pas in de auto toen we al onderweg waren.
Prinses had van de Imam die zij goed kende een flesje water gekregen waar een zekere kracht in zou zitten, gezegend water, tenminste dat zei ze maar ik wist dat natuurlijk niet zeker, wat was het gezegend of was het air magic?

In ieder geval moest mijn vriend dat water drinken en dan zou hij zeker weer naar Prinses willen terugkomen, dat probeerde Prinses ons te laten geloven en  wij wilden dat  ook graag geloven want wij waren tenslotte als hulptroepen ingeschakeld en naar Jakarta gehaald om te proberen mijn vriend te overtuigen.

Zij moest inderdaad wel erg desperate zijn en waarschijnlijk veel van hem houden. Of wilde ze iets dat ze dacht te hebben niet kwijt, niet verliezen, zoals een verwend klein kind dat iets wilt hebben maar niet kan krijgen?

Tijdens of net na het eten heeft mijn dochter het flesje water ongezien gewisseld met een ander flesje  en hij heeft dat inderdaad opgedronken, mijn vriend had niets in de gaten. Maar wilde nog steeds niet terug…

Door een toevallig en merkwaardige omstandigheid kregen we  die twee, de Prinses en mijn vriend toch bij elkaar, hoe dat kwam en hoe die ontmoeting verliep dat vertel ik de volgende keer.

 

HOOFDSTUK -4-

AYANK TAKE ME BACK, TAKE ME BACK

Wij hadden in het hotel een klein probleem.
Prinses had een suite gehuurd aanvankelijk voor mij want ik zou eerst alleen komen.
Nu ik samen met mijn dochter kwam had ze vergeten de kamer te veranderen.
Er stond een King Size bed wel erg breed natuurlijk en daar werden wij geacht, mijn dochter en ik samen in te slapen.

Dat is niet prettig natuurlijk.
De eerste nacht zijn we daar inderdaad samen ingekropen, ik sliep redelijk (Jetlag natuurlijk).
Toen ik ‘s ochtends ontwaakte lag mijn dochter niet meer naast mij, nee die lag in de zitkamer op de bank. Geen prettige omstandigheid natuurlijk, nee dat vonden we beiden niet fijn.

Geen nood we vragen een tweede bed aan.

Tot onze grote verwondering kregen we als antwoord dat men daar in Mulia Senayan niet aan deed.

Reserveer maar een kamer bij was de boodschap.

We hadden een enorm grote suite, geen kamer extra nodig, gewoon een tweede bed.

Dat wilde men ons niet geven met de boodschap: “We hebben hier geen extra bedden”.
Ongelooflijk natuurlijk ik heb in mijn leven al in erg veel landen in minstens evenveel kamers geslapen maar ook in het allerbelabberdste hotel in Latakia (Syrië) hadden ze tweede bedden beschikbaar. 
We vertelden dat geval die bewuste avond toen we hadden gegeten en mijn vriend het flesje magische water had gedronken aan mijn vriend.
Mijn vriend had als hobby de wereld rondreizen en had natuurlijk ook in allerlei hotels geslapen, met of zonder Prinses en die zei: spontaan “Dat is idioot, geen extra bed, Ik ga mee naar dat hotel, zal het weleens voor jullie regelen”.
Ik dacht wow werkt het water?
Wij, ik of mijn dochter dat herinner ik mij niet meer precies hebben toen onmiddellijk Prinses geïnformeerd dat we naar het hotel kwamen met mijn vriend.

Prinses dacht natuurlijk ook dat het door dat water kwam.
Dus Prinses snel naar het hotel, ze woonde kennelijk niet ver daar vandaan.
(Ze heeft ondanks de goede relatie die we hadden mij nooit haar adres willen geven)
Zij zat in onze kamer te wachten.
Mijn vriend had geen argwaan, die had niets in de gaten, die liep met open ogen in de val.
Toen wij aankwamen belden of appten we haar en binnen enkele seconden stond ze beneden en vloog mijn vriend die al aan het onderhandelen was geslagen aan de receptie wegens een extra bed, in de armen.

Het zag er romantisch uit, een lange omhelzing van enkele minuten.

Wij, mijn dochter en ik, dachten al het komt goed!

De magie deed zijn werk dachten wij heel even. En daar gingen we met z’n allen naar de suite.

Prinses had bij voorbaat al een extra kamer aangrenzend voor haarzelf gehuurd want die hoopte dat mijn vriend die nacht bij ons of meer specifiek bij haar zou doorbrengen: “Je weet nooit”, zal ze gedacht hebben.

Ik heb de tijd niet bijgehouden maar ik denk dat het hele spel bij mijn dochter en mij in de suite misschien wel twee uur geduurd heeft.

Praten praten en nog meer praten, ze had met mij afgesproken dat ik erbij moest blijven bij dat lang gewenste gesprek.
Af en toe werd ik er verlegen van en voelde mij totaal overbodig en ging dan even weg.
Ik heb nog nooit een vrouw zichzelf zo zien en horen vernederen als die avond.
 Letterlijk hoorde ik haar vele malen vragen: “Sayangk take me back, take me back”.
Maar vriend zei: “Nee ik wil niet met jou trouwen, ik kan niet met jou trouwen”.
Ik had inmiddels zijn nieuwe jonge mooie en waarschijnlijk lieve vriendin ontmoet en ik kon hem wel begrijpen.
Ik begreep dat hij door de nieuwe liefde (DN) natuurlijk gesterkt werd in zijn standpunt.
Mijn vriend was wederom in love maar niet met Prinses! Mijn vriend vertelde later nogmaals tegen mij dat hij harmonie zocht in een relatie en dat zou hij bij Prinses nooit kunnen vinden.
Hun karakters kwamen niet overeen. De familie van Prinses met name haar zuster zou hem nooit accepteren, dat was een van zijn redenen.
Hij waarschuwde mij vele malen door te zeggen als ze je nodig heeft blijft ze lief en attent maar zo gauw ze je straks niet meer nodig heeft, je niet meer kan gebruiken laat ze je vallen als een baksteen.
Wacht maar af!
Hij had gelijk dat zou ik al snel daarna leren.
Ze heeft een slecht karakter, je zult het zien waarschuwde hij me.
Alles klopte waarvoor hij mijn waarschuwde maar dat wilde ik toen nog niet zien, ik was nog blind, een soort marionet van Prinses.
Het beoogde succes wat deze ontmoeting had moeten opleveren ondanks de invloed van het flesje Aqua had niets opgeleverd.
In ieder geval en naar mijn mening ik had aan mijn ‘opdracht’ voldaan, ze hadden elkaar ontmoet.
Dat had ik beloofd en met een beetje geluk is dat ook gebeurd.
Ik herinner me deze avond als de “Sayank take me back avond”.
Omdat mijn vriend het niet wilde en ook toen ze aandrong dat hij die nacht nog in Mulia zou blijven.
Hij deed het niet!
Prinses had ze zijn portemonnee afgepakt met al zijn creditkaarten enzovoort.
Ze had zeker de gedachte dat hij dan niet weg kon en wilde gaan.
Ik zei tegen haar: “Nee Prinses dat mag je niet doen, ik vind dat niet goed, hou je aan de afspraak, geef terug”. Ik was een klein beetje verwonderd want dat ze deed het onmiddellijk, ze gehoorzaamde.

We mijn dochter en ik hadden de andere dag  een  gezellige en interessante avond.
We waren aanwezig bij een optreden van Prinses en haar zusje (Cinta Terbaik) bij een tv-station (Metro TV?). Daarna hebben we gezamenlijk gedineerd bij een goed Chinees restaurant, het was een “Happy hour” avond, (zie de video ‘Happy Hour’ op mijn YouTube channel Lio HK Original).
Het zusje van Prinses, Assistent (I) en een ander team member waren daar aanwezig. Ik weet niet meer precies wie want ik was in de ban van Prinses op die avond.
Ze was uitbundig en vrolijk, blij misschien dacht ze nog steeds dat alles goed zou komen.
Ik heb me vaak afgevraagd die week daar in Jakarta, houd ze echt zo veel van hem of wil ze niet verliezen? Natuurlijk kon ik begrijpen dat ze een geweten had omtrent het gebeurde.
Tenslotte had ze vele nachten met hem doorgebracht, Ze had mij zelf verteld dat ze praktisch langere tijd bij mijn vriend samen in zijn huis samen hadden gewoond.                         
Een dag daarna dag gingen we met z’n allen naar Bogor Eerst naar de Princess bakery en daarna naar het huis van haar moeder Ibu Cettar.
Waar we de rest van de dag en gedeeltelijk avond doorbrachten, sop bakso Bogor door Ibu Cettar zelf lekker gekookt.
Het was inderdaad erg gezellig, ik maakte daar kennis met de hele familie. Ik had een lang en interessant gesprek met de broer van Prinses, Ridwan.
Helaas is hij korte tijd later door een tragisch ongeval om het leven gekomen.
Eveneens had ik daar de twijfelachtige eer om met een oudere dame zijnde een ‘beste vriendin van Prinses kennis te maken (JL).
Prinses heeft ons later die avond naar het vliegveld gebracht’. Daar deed zich een voorval voor waarvan ik later hoorde dat Prinses dat niet prettig vond en waar ik om moest lachen.
Ik had een oude liefde van me (Rika ik noemde haar altijd Rita) op advies van mijn dochter laten weten dat ze mij even kon ontmoeten op Cengkareng.
We hadden altijd goed contact gehouden.
Toen wij daar aankwamen en ik uitstapte kwam zij aanrennen en vloog mij in de armen ze moest erg huilen...
Rika en ik hadden elkaar tien jaar niet gezien!

Plotseling veranderde Prinses, ze kwam niet uit de auto om afscheid te nemen, groette kort, even een foto met Rika samen en weg was ze.
Was ze jaloers?
Ik hoorde van mijn dochter dat ze er in ieder geval niet happy mee was.
En Rika is nog wel een grote fan van Prinses.
Gelukkig voor Rika mocht ze wel een paar foto’s maken. Enige tijd later toen de relatie tussen Prinses en mij aan het verkoelen was, was Prinses nog wel zo vriendelijk om mij kopieën te sturen van haar uitgaven betreffende onze reis naar Jakarta en het verblijf aldaar.
Ze was boos was geworden omdat ik kennelijk iets verkeerd had gezegd aan de telefoon. Ik zei iets dat mijn vriend eens had gezegd.
Namelijk dat als zij eens iets nodig zou hebben hij altijd bereid was om haar te helpen.
Ze dacht dat ik het over geld had maar dat was niet zo, althans niet de bedoeling.
Het ging absoluut niet over geld.
Maar zij voelde zich aangesproken en zei tegen me dat zij van niemand geld nodig had.
Plotseling stuurde zij mij kopieën van haar onkosten die ze voor mijn dochter en mij heeft gemaakt (zie de bijlagen)
Eerder wilde Prinses graag een Apex Kaart hebben, daar is heel moeilijk aan te komen. Je moet aan vele voorwaarden voldoen.
Het is privilegekaart om op vliegvelden bij aankomst en vertrek door de controle voor diplomatieke personen en de crew te mogen gaan.
Dus geen oponthoud door de lange rijen bij de gebruikelijke controles voor paspoort enzovoort.
Mijn vriend had die kaart geregeld voor haar en gaf ‘m aan mij toen ik met mijn dochter in Jakarta was.
Hij vroeg mij om die kaart aan Prinses te geven.
Ze weigerde nogal bot, beetje brutaal. Ze zei: “Ik wil die kaart alleen maar ontvangen van degene die het geregeld heeft voor mij en niet van jou Papa”.
Dat was echt arrogant en een beetje beledigend tegenover mij, althans zo voelde ik het.
Dus kaartje weer terug aan mijn vriend die hem op de avond tijdens de ontmoeting in Hotel Mulia aan haar heeft gegeven.
Persoonlijk zoals Prinses dat wilde. Ja zo moet dat, ze is tenslotte een Prinses nietwaar.

HOOFDSTUK -5-

De vergeefse liefde van een prinses

De prinses noemde me altijd papa en ik dacht dat de prinses mijn echte naam was vergeten of niet kende. 

De prinses zei vaak tegen me dat de zij voelde dat ik een echte vader voor haar was en de prinses zei ook dat ik voor haar de beste papa ooit ter wereld was. Soms is het te veel om haar overleden vader te negeren. Uiteindelijk realiseerde ik me dat het misschien deel uitmaakte van haar planning om mij subtiel te indoctrineren, zodat ik in de juist stemming zou verkeren.  Tot het ontwerp van de prinses kan het doel de middelen heiligen, ik was een soort pop aan een touwtje  met de titel "papa" net zoals ze zichzelf kroonde tot Princess. Ik weet eigenlijk niet of het me lukte om me te realiseren wat de rol als haar vader zou dienen te zijn. Dat is  volgens haar automatisch alle wensen van het kind proberen te vervullen en zij had een grote wens (opdracht).  

Of het nu een redelijk verzoek is of een mooi ingepakte opdracht  dat er uit ziet als een lieve, verborgen geest. En dat is best slim. 
Er zijn inderdaad een soort mensen die zich gemakkelijk gladachtig  gedragen op een manier die anderen beïnvloedt (die het niet in de gaten hebben) om zich tegen andere partijen op te zetten. Het type dat zo kan zijn dat de verpakking de persoon die hij zal gebruiken lijkt te verheffen om zo comfortabel mogelijk te worden gemaakt met een gevoel dat zeer verbonden is met hem of haar, zelfs geliefd bij haar. 

De persoon die dergelijk gedrag vertoond, heeft soms  kenmerken daarvan  waarvan hij of zij zelf moeilijk kan beseffen wat goed is of slecht.  

Dergelijke types hebben ook een gevoel van verbinding met de persoon, maar dat gedrag is vluchtig en kan veranderen van het ene moment op het andere.  

Het is de aard van negatieve dragende tekens dat dergelijk gedrag zeldzaam is.  

Het lijkt zelfs waar voor mensen die interesse hebben, maar in werkelijkheid is het niet echt, een soort virtuele relatie of van schijnachtig uiterlijk.    

Complexe zielen zijn meestal bekwaam op psychologisch niveau, maar hebben vaak zeer minimale emotionele gevoelens. 

Dus met andere woorden, wanneer je de verkeerde dingen doet, zal zo'n type zich niet realiseren dat het verkeerd heeft gedaan. 

Zulke mensen kunnen vaak gemakkelijk liegen op een manier waarvan we zelf denken en te geloven dat de leugen die is uitgesproken een eerlijkheid is.  Zodat zo'n type nooit het gevoel zal hebben dat hij of zij iets verkeerd deed en heeft de neiging om altijd een goed gevoel te hebben.. 

Als de prinses zou trouwen, zou ze niet echt van haar man houden, omdat de prinses niet alleen een geheime kwaliteit heeft, maar de prinses ook erg dominant is.  GEWOON GEFIXEERD OP HET EIGEN GELIJK, ER IS MAAR EEN MENING DIE ECHT TELT EN DAT IS DE ZIJNE. Alles onder haar controle.  Misschien is dat niet het plan maar het karakter is gewoon zo.  Niemand wordt zo  geboren, het karakter wordt door het leven gevormd en in dit geval eveneens door het succes beïnvloed. 

De prinses vertelde me veel over haar leven en zei me enkele keren: "Papa, ik heb niemand die ik kan vertrouwen om mijn geheimen te vertellen, alleen jij  papa waarop ik kan rekenen". 

De prinses zei vaak dat ze niet al haar geheimen kan openstellen voor haar familie, zelfs niet voor haar jongere zus (P), behalve met mij kon ze praten, maar ze kon met mij  uiteraard overal over praten.  

Dat lijkt ongebruikelijk maar in de cultuur van haar land en de plaatselijke gewoonten is het misschien zo. Ik weet niet of wat de prinses zei waar was dat zij niet openlijk tegen haar familie kon spreken, ik weet het niet. Ik weet alleen dat de prinses dat een paar keer tegen me heeft gezegd. 

De prinses stortte altijd haar hart uit door over mijn vriend te praten, haar grote liefde hoeveel ze zoveel van hem hield. Het voelde vaak alsof ik verplicht was om haar te helpen en mijn geest te stimuleren om altijd de verantwoordelijkheid te voelen om een "papa" te zijn om haar absoluut te helpen en zo snel mogelijk te handelen om mijn vriend terug te brengen naar de haar. Maar hij wilde haar niet! 

Ik zei altijd tegen haar: "Mijn dochter, je zei dat je hem maar één keer wilde zien, nietwaar? Ik ben erin geslaagd om je wens te realiseren, je hebt uiteindelijk de man in het Jakarta hotel ontmoet.   Maar je hebt ook uit zijn mond gehoord dat hij,  de man die je lief hebt, je heel duidelijk bevestigde dat hij niet naar je terug wil komen, prinses. Vergeet niet dat de man al een andere vrouw heeft waar hij van houdt, want hoeveel je ook van hem houdt, mijn dochter, je moet accepteren en beseffen dat de man niet langer bereid is om ooit  bij je terug zal komen"  

De prinses antwoordde onmiddellijk lichtjes: "De missie in Jakarta gold niet als een succes papa de gebeurtenissen in het hotel, het gebeurde niet het juiste geluksmoment voor mij en papa's vriend”.  Herenig hem nogmaals met mij, kijk of er nog een ander, beter geluksmoment zal zijn waarna hij zeker bij mij terug zal komen en me niet meer zal laten gaan" 

De prinses heeft  mijn vriend te ontmoet met door mij en mijn dochter inspanningen die mijn vriend overhaalden naar het hotel te komen in kamer 3512 in het Mulia Senayan Hotel Jakarta. Maar de prinses leek alle herinneringen naar die avond te willen negeren. In plaats daarvan leek de prinses haar herinneringen aan de nacht weg te gooien door ervoor te zorgen dat de gebeurtenissen in het hotel niet echt hadden plaatsgevonden. Dat had allemaal geen zin.   Dat is wat zij met mij wilde doen geloven zij wilde mijn gedachten veranderen dat ik ook zou denken dat het geen succes was. Of nog duidelijker dat het niet gebeurd was. 

Misschien dacht de prinses: "De aanhouder wint". De prinses was als een machine die gemakkelijk alles van de ene plaats naar de andere verplaatst onder haar controle en altijd  zal zijn onder controle van haar eigen  willen handelen om anderen te beïnvloeden. 

De prinses wist heel goed dat mijn vriend en ik elkaar al bijna 30 jaar kenden. En dat is zeker geen korte periode.  

Het verhaal van mijn langdurige omgang van mij met mijn vriend leek een basis voor de prinses te zijn om van deze vriendschap te blijven gebruiken als een kracht die nuttig voor haar kon zijn en het voor de prinses gemakkelijker kon maken om haar doel te bereiken.  

Een andere factor die de prinses zag, kan te wijten zijn aan mijn leeftijdsverschil met mijn vriend.  Mijn leeftijd die 25 jaar ouder is dan de leeftijd van mijn vriend werd ook een maatstaf van de prinses om te denken dat mijn vriend zeker altijd de neiging zal hebben om meer naar me te luisteren en mijn stem meer te overwegen als ik een mening geef als een vriend die hij al lang kent. 

Hoe langer het duurde hoe meer de prinses me begon te dicteren over wat ik tegen mijn vriend moest zeggen. De prinses stuurde me dan de tekst welke ik WA (whatsapp) naar mijn vriend moest sturen. 

De prinses stuurde ook vaak een chat waarin de prinses mij vroeg om het door te sturen naar mijn vriend.  

Als de berichten van de prinses nog steeds logisch waren, deed ik wat de prinses verlangde en stuurde ik de tekst onmiddellijk door naar mijn vriend.  

Als de tekst geschreven door de prinses echter onbeleefd of kwetsend was of  onethisch, laat staan bedreigende inhoud bevatte, dan stuurde ik de boodschap niet  naar mijn vriend.  

Daarna voelt het nog steeds lastig voor mij, want als de prinses na het geven van een bericht dat naar mijn vriend moet worden doorgestuurd, zou de prinses me snel daarna krachtig blijven vragen: "Is de sms van verzonden? Ziet de tekst er al uit als gelezen door hem?"  

En de prinses zal contact met me opnemen of me blijven chatten met de volgende vraag of het nog steeds ongelezen is? Of is  WA vinkje al blauw? 

En het stopt niet alleen met vragen dat is het, want als het blauw is  dus mijn vriend heeft   het ontvangen of gelezen, dan zei de prinses me om kopieën van de screen shots te sturen, dan moest ik dus de blauwe vinkjes naar de prinses sturen. 

Vooral met teksten die voor mijn vriend minder prettig zijn om te lezen, die ik niet wilde doorsturen omdat ik de zin die de prinses schreef te onbeleefd of te vervelend vond, dat was dan een probleem voor mij. 

Het was alsof ik verstrikt was geraakt in een eindeloze cirkel om altijd klaar te staan om aan de wensen van de prinses te voldoen. Vaak vroeg ik me af, waarom ben ik zo'n onderdanig persoon ben ik bang of wat? Soms stuurde ik de prinses haar berichten gericht naar mijn vriend niet door, ik stuur ze naar mijn eigen nummer, zodat ik ze kon laten zien via de screenshots met een blauw vinkje dat het is alsof mijn vriend ze heeft gelezen.  

Maanden lang omgaan met een situatie die erg chagrijnig en moeilijk voor me was.  

Maar aan de ene kant wilde ik de prinses niet teleurstellen, maar aan de andere kant wil ik mijn vriend ook niet irriteren aan bedreigingen of berichten die niet bepaald beleefd waren van de prinses. Ik voelde me als in vis in een vangnet 

Het hoogtepunt was toen de prinses me begon te dwingen mijn vriendschap met mijn vriend te beeindigen. "Papa zeg tegen hem dat je niet meer met hem wil praten” zeg hem: "Ik wil niet meer met jou praten." Doe dat voor mij papa, ik ben je dochter".  

Natuurlijk zou ik dat nooit doen.  

De prinses gaf me ook de opdracht om onmiddellijk tegen mijn vriend te zeggen: "Papa Vertel hem dat hij respect moet tonen voor je dochter en neem contact op met haar" 

En dat is niet iets wat ik ooit serieus heb gedaan, zelfs nooit het onderwerp van de gesprekken tussen mij en mijn vriend. Misschien begreep mijn vriend ook wat er aan de hand was tussen de prinses en mij. Mijn vriend kent het karakter van de prinses en hoewel de prinses het blijft proberen, de vriendschap zal niet gemakkelijk breken. 

De volgorde van dagen of nachten echter, de prinses contacteerde me soms tot een gemiddelde van 15 tot 20 keer per dag (en nacht), omdat de prinses eenvoudigweg het verschil in tijd verwaarloosde ondanks het feit dat ik ook af en toe wilde slapen. 

Ik moest dag en nacht klaar voor haar staan, en antwoorden als mijn telefoon 's nachts gaat. Ja, zij had me behoorlijk onder de knie. 

Ik was onder invloed van de prinses.  

Het leek op een soort psychose of hypnose, zij behandelde me als een soort werknemer (onbezoldigd) en dat  op een totale manier.  Ik was een puppet on a string. De prinses hield een touw vast.  

Het was het achteraf beschouwd  niet waard en een hoop ergernis en zorgen van een ander..  

Ik vernederde mezelf onbewust door  naïef te  zijn door me te laten gebruiken zoals de prinses het wilde.  

Mijn logische geest houdt niet van dergelijke situaties en het is niet echt de kant van mijn karakter zoals ik echt ben, maar het is alsof ik werd tegengehouden door iets waar ik nog steeds het antwoord niet op heb gevonden.  

Ik was absoluut een soort slaaf van de prinses geworden, het lijkt erop dat ik geen eigen wil had en steeds onder controle was door haar wil, charmes, karakter en bekendheid. 

Sedert ik de prinses kende, was dat het beginpunt van een soort hel voor mij.  Ik heb het die tijd altijd druk gehad met de prinses en met  haar  ellen  lange gesprekken enorm veel whatsapp chats. 

Op dat moment was er geen tijd meer voor mij voor iemand anders dan de prinses. Ik begon de mensen om me heen te verwaarlozen, mijn kinderen, vrienden, kleinkinderen en zelfs de biologische dochters. Toen de prinses me belde, waar ik ook mee bezig was, ik liet het vallen, alles voor prinses, toen negeerde ik niet bewust alles meteen. Zoals in één controle in die periode werd de prinses nummer één in mijn leven. Wat er ook gebeurt, de eerste prioriteit is de prinses. 

 Misschien had ik een gevoel van haar dat ik in de ogen van de prinses de beste aangenomen voor haar was, Prinses die op dat moment de top artiest uit Indonesië was.  

En in die tijd liet ze mij geloven dat het gevoel als papa angkat  comfortabeler was, want als de prinses bezig was met een nieuw nummer, dan stuurde ze me af en toe de door haar handgeschreven teksten en soms stuurde ze me melodieën die ze uitsluitend met pianobegeleiding zong.  

Ik begon iedereen te vertellen  over de prinses en als ik ergens op bezoek kwam, of mensen ontmoette – kreeg ik te vaak telefoon en niet slechts één of twee minuten nee het was er zelden een gesprek minder dan een half uur.  

Als ik de prinses vertelde dat ik familie of vrienden op bezoek  had of ik zei dat ik het druk had, dan lijkt de prinses niet bereid om daar naar te luisteren en bleef ze gewoon door praten over wat ze wilde ook al had ze me net daar voor ook al gesproken..  

Soms probeerde ik het gespreksonderwerp te veranderen ergens anders over dan haar verdriet, maar dat werkte  niet, ze liet zich  daar niet vanaf brengen. Het draaide zich altijd om over hoe ik mijn vriend terug naar haar kon krijgen en de prinses bracht gewoon de emotionele kant van zichzelf aan mij over.  

Ik en de prinses waren twee heel verschillende mensen - de prinses is geobsedeerd door mijn vriend uit haar gebroken relatie en is kapot van haar verloren liefde terwijl voor mij obsessie de prinses was. 

In die periode hielp ik soms een vriend op het werk, ik werd zeer regelmatig gestoord door haar telefonische oproepen. Uiteindelijk vroeg mijn vriend me om beter thuis te blijven omdat het leek dat de prinses me meer nodig had dan mijn werk om een vriend te helpen.  

Dag en nacht ging het door hetzelfde - telefoon, whatsapp, videogesprek, zelf het tijdverschil maakte geen verschil voor prinses. De prinses die in Indonesië woonde lag 's ochtends nog in haar bed en ik had ook in Nederland in mijn bed al gevonden, dus we waren allebei op verschillende locaties aan het praten lagen we naar elkaar te kijken zodat het soms het leek alsof we naast elkaar in bed lagen. 

We zijn ook op een bed locatie geweest terwijl de prinses met haar beste vriendin (JL) op Bali was, ze lagen allebei in bed daar in Bali en ik was in Nederland, ook al in bed. 

Een soort langeafstand triootje dus we  spraken bijna een uur en over welke onderwerpen en waarover? Natuurlijk is het altijd hetzelfde met hetzelfde verhaal, zelfs andere onderwerpen waar we bijna nooit over praten., er waren weinig andere onderwerpen.  

Nu vind ik de inhoud van de gesprekken belachelijk, maar toen was het de normaalste zaak van de wereld.  

Gedurende die tijd was ik niet in een staat om te denken aan het  opnemen van al die gesprekken of het opzettelijk maken van screenshots, zelfs tijdens videogesprekken wilde ik niets opslaan. Ik heb ook de WA-chats steeds verwijderd. Ik dacht nooit aan iets te bewaren. . 

Tot dat ene moment me veranderde  van gedachten toen de prinses me een video stuurde. Ik dacht als de video van de prinses in verkeerde handen valt, kan dat grote problemen  brengen aan de prinses.  

Reflexief vertelde ik haar meteen: "Mijn putri verwijder het, verwijder het onmiddellijk".  De prinses antwoordde: "Nee, ik  verwijder nooit iets, ik bewaar alles in mijn archief, omdat ik het misschien later nodig heb en het op een dag kan gebruiken, dan kan ik daar misschien nog eens voordeel van hebben". 

Toen viel er bij mij een kwartje, en ik dacht: "Ah, ben jij er zo eentje". Toen begon ik aan de prinses te twijfelen.  Of zij echt zo verliefd was of  dat ze iets niet wil verliezen wat ze al denkt te hebben. En ik begon geen goede trouw te voelen van de echte bedoelingen en gevoelens van de prinses. 

Sinds de dag dat de prinses zei alles te bewaren, verwijder ik de whatsapp-chats niet meer.  Ik plaats het niet naar het archief, maar  liet het  gewoon allemaal op mijn mobiele telefoon staan, staat er nog voor een groot deel..  

Dus in tegenstelling tot de beschuldiging van de zogenaamde 'beste vriendin' van de prinses (vrouw van middelbare leeftijd (JL), is het juist de prinses die heeft gehandeld met waarschijnlijk de gedachte om later dingen tegen mijn vriend te kunnen gebruiken. Dingen die mijn vriend  zouden kunnen schaden.  

Als de vermeende vrouwelijke beste vriendin van de prinses gelijk heeft, dan zal ik zeker alles nog hebben, inclusief screenshots van de videogesprekken en audio opnamen van de prinses van talloze telefoontjes. En dat is veel meer dan ik nu heb.  het is dus is niet waar ik heb helaas niet alles vanaf het begin.  Omdat ik  pas dacht om het niet te verwijderen nadat prinses mij zei: "Als de prinses dat doet, doe ik het ook". 

Toen begon mijn kijk op de prinses te veranderen, het was eigenlijk het begin van een naderend einde. Want ik stelde nog steeds mijn vriendschap boven mijn kennis met prinses. 

De prinses begon wraak gevoelens te vertonen, tekenen van wraak op mijn vriend en op de nieuwe liefde van mijn vriend.  De prinses gaf vaak bedreigingen aan het adres van mijn vriend en zijn  partner, de prinses zei dat ze tientallen 'criminelen' naar het huis van mijn vriend en naar het appartement van zijn nieuwe vriendin zou sturen.  

De prinses zei dat ze mijn vriend wilde vermoorden: "Ik heb grote macht in mijn land, onderschat me niet, ik heb de macht om dingen voor elkaar te krijgen, er is niets dat ik niet kan doen, ik kan alles doen wat ik ook maar wil". Eén telefoontje is genoeg om het voor elkaar te krijgen".  

Wanneer ik het gesprek van de prinses over haar bedreigingen hoorde of las, probeerde ik  prinses te kalmeren en haar er  aan te herinneren: "Ik wil dat niet horen, die man is mijn beste vriend".  De prinses antwoordde lichtjes: "Oké, omdat hij is je vriend is papa,  zal hem niet schaden, maar voor mij zal die hoer nog steeds haar aanwezigheid verliezen".  

Ik hoorde de prinses zulke dingen zeggen en schrijven dat was nieuw voor mij om mijn aangenomen dochter zulke bedreigingen te horen uiten. Tot ik dat hoorde  de stond prinses hoog in mijn achting maar door deze uitlatingen en bedreigingen verloor in veel van mijn respect voor haar en begon ik te begrijpen wie en wat zij in de werkelijkheid was. 

Ik heb al het gevoel dat er een beetje bewustzijn in mij wakker werd over wie precies de vrouw is die vaak zegt dat ik me beschouw als de beste papa in haar leven. Ik denk dat de prinses eng werd, maar ik begreep het nog niet helemaal.  

De telefoontjes gingen gewoon door van de prinses, maar mijn gevoelens van genegenheid, zoals die van een vader, begonnen af te nemen, naarmate de prinses steeds dominanter werd. De prinses dicteerde me steeds vaker wat ik tegen mijn vriend moest zeggen. De prinses dwong me vaak om iets te moeten doen wat ik echt niet wilde doen. Dus de prinses was op het verkeerde adres aangekomen bij mij, ze opende ongewild mijn ogen.  

Dus ik volgde haar niet meer blindelings. Als de prinses me vroeg om iets aan mijn vriend te zeggen of te schrijven, dan begon ik me ertegen te verzetten, toen zei ik steeds vaker nee het is niet goed, ik zal dat niet doen. Omdat de prinses natuurlijk niet wilde dat ik stopte als haar tussenpersoon voor mijn vriend accepteerde ze dat. Ondanks talloze afwijzingen van mijn vriend voor de prinses. De prinses wilde steeds mijn vriend terug hebben. En erger ze dacht nog steeds dat het zou gebeuren, al of niet onder dwang, hij moest weer bij haar komen.  

De prinses gaf me meestal input die tot één ding leidde, maar keer op keer vertelde de prinses altijd zo beetje hetzelfde..  

Op een gegeven moment, midden in haar verdriet, bracht de prinses één ding over waar ze kennelijk trots op was en haar voldoening gaf, tenslotte was ze nog steeds een gevierde zangeres en  entertainer. De prinses vertelde me dat op weg vanaf Zurich in een vliegtuig. De prinses gooide al het liefdesverdriet eruit dat ze had in een tekst voor een song dat zij zich herinnerde in een lied met de titel:  
 

“De Pagoda song” 

"De Verleider" Je zei altijd dat ik de koningin in je hart ben, schat. 
En ik ben de koningin in je paleis 
En je zei ooit Laat me nooit meer alleen.  
En als de verleider komt, laat je hem mijn paleis vernietigen.  
In je vergeet 
En ik was ooit de liefste die ik ooit ben geweest 
Degene van wie je het meest houdt 
Mag je vergeten  
En als de verleider komt laat je hem mijn paleis vernietigen"  
 
 
De prinses stuurde die tekst van het lied  was blij dat ik de tekst kon waarderen die ik las als de tekst van het lied dat heel ontroerend is en precies beantwoord aan wat de prinses voelde. 

Om middernacht  telefoongesprek., ik antwoord niet omdat ik al weet wie het is en waarover het zal gaan.  Maar ze bleef bellen, ik twijfelde, “Zal ik ‘m op stil zetten of toch maar antwoorden”. Ik antwoord: Het was natuurlijk de prinses in het midden van de nacht en tegelijkertijd hoorde ik angst en verdriet in haar stem, ze huilde terwijl ze snikte en zei dat ze niet kon slapen en een heel slechte droom had en ik herinnerde het me als het: "Papa, ik werd wakker, ik had een heel slechte droom".  Op de die avond vertelde ze me haar nachtmerries. Ik probeerde haar te kalmeren: "Rustig putriku, wat is er gebeurd, vertel het maar, waar droom je van?”  

Op de volgende pagina zal ik je vertellen hoe angstaanjagend een realiteit van tragedie in het leven van een bloedige hand constant zal worden achtervolgd door elke droom op de meeste nachten terwijl de prinses in slaap valt. Het grote geheim dat de prinses op de een of andere manier verborg voor altijd..  

Het myserie van deze droom zal ik de volgende keer vertellen, in Hoofstuk -6-

HOOFDSTUK -6-

DE NACHTMERRIE VAN EEN PRINSES

Op een nacht, na middernacht Indonesische tijd, belde Prinses me. Deze keer voelde het anders dan de gebruikelijke telefoontjes. Want deze keer hoorde ik veel angst in haar stem vermengd met een diepere trilling van verdriet dan de gesprekken altijd al hadden. De stem van Prinses was de meest hartverscheurende die ik ooit eerder van haar had gehoord. Het was alsof er iets was wat zij moeilijk kon verhullen. Ja, het draaide om haar slaap die toch niet lekker was, steeds wakker worden omdat ze werd achtervolgd door NACHTMERRIES bijna elke nacht. Tenminste dat vertelde ze mij in horten en stoten.

De nachtmerries van Prinses die ik samenvat met.: "Papa, ik ben bang, ik heb altijd nachtmerries", Op dat moment probeerde ik haar te kalmeren door te zeggen: "Kalm meisje, vertel me wat er is gebeurd? " Vertel Prinses wat voor nachtmerries" Het was stilte voor een moment. En ver weg voelde ik dat Prinses nauwelijks kon praten om mijn vraag te beantwoorden. En van haar stem, stelde ik me de vele tranen voor die over haar wangen stroomden. Ongewoon veel en ernstig verdriet. De stem van Prinses klonk stotterende, verstikt alsof ze zichzelf niet kon beheersen, alsof het moeilijk was om te blijven praten. het spreken leek belemmerd te worden en tegengehouden met eindeloos huilen, constant snikken.

Uiteindelijk kwam haar verhaal, nog steeds tussen haar kreten en snikken door." Papa, ik heb vaak nachtmerries en dit gebeurt bijna elke nacht dat er drie babykinderen in mijn dromen komen, papa". En na dat gezegd te hebben, des temeer ik Prinses begon te huilen, met luid gekreun. Reflexief antwoordde ik gewoon: "Oh dat is een mooie droom toch, je droomt toch over baby's? Het was geen nachtmerrie hoor. "Onverwachts maakte mijn antwoord zelfs de schreeuw van Prinses hartverscheurender voor mij om te horen. En het verbaasde me heel erg dat ze zo te keer ging.

"Niet papa, ik droom van drie baby's, maar ze zijn dood, pa"

Hij viel even stil. En het kwam bij me op dat ik zelfs dacht, misschien wil Prinses getroost worden omdat haar verdriet te slopend is dus het werd door mij gehoord dat haar angst voor dromen overdreven was alleen maar door een nachtmerrie voor te wenden.

Onderwijl bleef ze praten: "Papa, ik ben echt bang omdat de drie dode baby's waar ik altijd over droom eigenlijk mijn eigen baby’s zijn die in de echte wereld zouden moeten zijn papa" Toen ik dat hoorde was ik geschokt en spontaan zei ik: "Zijn de drie baby's dood?"
En toen nog steeds met het geluid van huilen aan de telefoon, rechtvaardigde Prinses dat terwijl ze zei wat me schokkeerde, het bleek dat Prinses drie keer abortus had uitgevoerd, op verschillende tijdstippen, en dat de medische procedure die Prinses in Singapore was ondergaan.

Ik was vervuld van grote verbijstering toen ik dat hoorde.

Toen Prinses me vertelde werd het mij heel duidelijk en meerdere keren bevestigde Prinses het. Hoewel Prinses bleef herhalen dat het haar 3 baby's waren en dat ze drie maal abortus had ondergaan. En ik geloof dat ik tegelijkertijd haar verdriet voelde. Bovendien, de daad van drie abortussen uitgevoerd door Prinses leek mij een beetje overdreven in het begin. Maar alter werd het ook gerechtvaardigd door het niet ontkennende antwoord mijn vriend.

Als vervolg van het verhaal van de drie abortussen, stond Prinses erop dat ik het onmiddellijk door zou geven aan mijn vriend alsof ik mijn vriend opnieuw aan dat incident moest herinneren.

En later die avond vermoedde ik dat Prinses de drie keer abortus leek te willen gebruiken (in een relatie met mijn vriend) als een krachtig wapen en als een trefzekere manier voor Prinses om mijn vriend met te "dwingen" terwijl zij natuurlijk hoopte dat mijn vriend de verantwoordelijkheid zou nemen om door te gaan met Prinses. Dus dat mijn vriend zou denken dat alle abortussen die Prinses had gedaan de verplichting aan hem gaf om terug te keren naar Prinses.

Onmiddellijk deed ik wat Prinses vroeg om mijn vriend te bellen en hem direct dit abortus verhaal te vertellen en zijn reactie af te wachten. Dat duurde niet lang want hij zei: . . . “Dat wilde zij toch zelf”

En door dat antwoord te geven bevestigde mijn vriend ongewild ook dat er een kern van waarheid stak in hetgeen Prinses mij die bewuste nacht aan de telefoon vertelde. "Dat wilde zij toch zelf”, De reactie van mijn vriend doet er niet toe, omdat hij vond dat de medische actie het persoonlijke initiatief van Prinses was. Mijn vriend leek het doel van Prinses begrepen te hebben. Maar mijn vriend gaf er nog steeds niet om en veranderde niet van gedachten door gewoon kort te antwoorden zoals hierboven.

In mijn herinnering aan dat gesprek met Prinses in het midden van de nacht met de andere nachtelijke conversaties, overtuigde het me dat er een element van waarheid in het verhaal van Prinses zat. Prinses, toen ze het verhaal vertelde klonk ze erg in paniek. Het verhaal dat ik geloofde kwam naar mijn gevoel uit haar hart en werd niet aangegeven om alleen maar gehoord te worden. Ik nam aan dat het waarheid was, of ze is de beste toneelspeelster van dat moment. Waarbij in aanmerking genomen moet worden dat zij wel een ervaren artieste is.

In een ander middernachtelijk gesprek zei ik tegen Putri, waarom heeft Prinses geen anticonceptiemiddelen gebruikt om zwangerschap te voorkomen? Dan was er geen ongewenste zwangerschap geweest en hoefde Prinses niet tot drie keer een abortus te ondergaan. En op dat moment antwoordde Prinses gewoon: “Ik ben bang voor welk noodmiddel papa, want het zal me dik maken en dat kan ik me betreffende mijn carrière niet veroorloven”.

Na de eerste middernacht vertelde Prinses het me, en sindsdien vertegenwoordigde het middernachttelefoon gesprek dat ik van haar ontving het symbool van haar nachtmerrieverhaal. Het gebeurde steeds weer die nachtmerries nam ik aan en elke keer als Prinses wakker werd, nam ze regelmatig contact met me op en vertelde ze consequent nog een paar maal haar enge verhaal. Maar wel meest met de nadruk dat mijn vriend het moest weten. Later heb ik echter datzelfde gesprek steeds vermeden omdat ik het uit het oogpunt van aangenomen vader en dochter te pijnlijk vond.

Ik begreep dat Prinses vooral 's middags en 's nachts zich erg eenzaam voelde, haar hart voelde zich alleen maar goed te midden van drukte en opwinding. Een dergelijke situatie kon de reden van Prinses zijn om contact met me op te nemen en lang met me te willen praten en mijn veronderstelling is dat ze zich op haar gemak voelde en het gevoel had dat ze het juiste luisterende oor had gevonden dat altijd klaar stond om naar haar te luisteren en haar klachten te begrijpen. Daarom zei zij vaak dat ik de beste papa ter wereld was. Hoe gevleid het ook geschreven kan worden of niet, alleen zijzelf en God weten het.

Het kwam vaak voor die nachtelijke gesprekken.

Het is zeker iets dat we ons kunnen voorstellen hoe Prinses door de voortdurende babydroom kan worden achtervolgd. En de schreeuw van Prinses vergezeld van angst overtuigde me ervan dat er een ernst van de feiten in haar verhaal zat.
Ik denk met een bezorgde mening dat het duidelijk is, een echt zeer trieste geschiedenis in het leven van Prinses. En ik kan niets hechten aan de verdere gevolgen van het verhaal van deze Prinses. Omdat het een persoonlijke zaak is waarvan de reikwijdte puur aan Prinses toebehoort. Het is het lichaam van Prinses met haar recht op haar lichaam, Prinses die doet wat ze er echt mee wil, het is haar recht.
Ondanks de acties van drie abortussen vertelde ze me op de een of andere manier dat ik me erg ongemakkelijk voelde bij het horen. Hoe Prinses zoveel kon doen, was onbereikbaar voor mijn gezond verstand en ik kon me alleen maar zorgen maken.

Ik kan me niet voorstellen dat een vrouw zoiets zou kunnen ervaren, omdat een vrouw zo in staat zou kunnen haar om gewikkeld in een pijnlijke last te leven om achtervolgd te blijven door nachtmerries waarom ze nooit heeft gevraagd om te komen, maar het gebeurt gewoon tijdens het slapen. Natuurlijk zal het nooit gemakkelijk zijn en het zal niet gemakkelijk haar om ermee te leven.

En mijn lippen leken het vermogen om te spreken te verliezen en wisten niet hoe ik Prinses er sterk doorheen kon krijgen. En toen ik op dat moment hulpeloos was, was ik niet zoals gewoonlijk, wat iedereen kan kalmeren met geruststellende en versterkende input. En deze keer gaf ik het op. Onmiddellijk vond ik niet de beste manier of advies, wat moet ik zeggen zodat het leven van Prinses in dit opzicht gemakkelijker kon worden?? Het spervuur van nachtmerries die Prinses meemaakte, bleef haar achtervolgen. Op die momenten voelde ik diep medelijden met haar..

Totdat dit schrijven is onthuld, weet ik niet zeker of Prinses de waarheid sprak of niet. Maar het verbaasde me omdat ik het verhaal ook heb gehoord door berichten van andere mensen waarvan ik de identiteit niet ken. Ik vertel je gewoon naar waarheid wat ik hoorde, maar als het verhaal waar is, dan staat Prinses zichzelf toe om die zonden de rest van haar leven met zich mee te dragen. En integendeel, als het een leugen is die mij verteld werd met slechte bedoelingen, dan zullen de leugens die zij ooit uitsprak haar hele leven eveneens achtervolgen want over zulke zaken liegt men normalerwijze niet. Zelfs als ik op een gegeven moment geconfronteerd moet worden met bewijs, kan het speculatie zijn voor mij om een medisch onderzoek te doen naar Prinses als ze dat ooit heeft gedaan of niet. Hier vertel ik gewoon wat Prinses heeft gezegd, maar wat de waarheid is dat zullen alleen zij en God het weten. Misschien ook iemand die het weet is een medisch expert die haar mogelijk behandelde.

En met die spanning, weet ik echt niet of het verhaal van Prinses waar is, of niet. Als dit verhaal alleen een toneelstuk is omdat zij hoopte dat haar verhaal de aandacht van mijn vriend krijgt of wat zou anders het doel kunnen zijn?? Ik heb geen sterk bewijs omdat ze me hier nooit WhatsApp-berichten over heeft gestuurd, maar Princess heeft het enkele keren gezegd. Maar mijn vriend heeft min of meer door zijn antwoord het verhaal bevestigd.

Kortom, van de bodem van mijn hart, hoop ik echt dat de nachtmerries van Prinses nu niet meer bestaan in haar leven en dat ze mogen verdwijnen door en met het geluk van het huishouden dat Prinses op dit moment heeft.

Terug in het moment van gesprek en de stroom van het gesprek tussen mij en Prinses. Het is heel vaak dat Prinses me vertelt dat ze altijd slaappillen slikt, zelfs de dosering overschrijdt van de arts. Prinses stuurde me zelfs een video of foto van haar met de kalmerende pillen in haar hand. (Elsigan, Valdrex, Zolpidemtartraat).en natuurlijk was het de bedoeling dat ik meteen een boodschap samen met een video en foto van Prinses aan mijn vriend zou sturen.

Om haar te helpen, deed ik dat natuurlijk en zonder twijfel gaf ik het door aan mijn vriend. Helaas had de inspanning nog steeds geen indruk gemaakt op mijn vriend, laat staan dat mijn vriend veranderde van gedachten bereid te zijn terug te keren naar Prinses.

Soms kreeg ik vragen van Indonesische netizens, over de vraag of ik weet van geruchten dat Prinses een zoon heeft die 20 jaar geleden is geboren? En ik herhaal hier, echt ik weet niets over dat gerucht , en ik weet de waarheid van de geruchten niet omdat Prinses voor zover ik weet, ze er nooit met mij over gesproken heeft. Ik verhaal hier slecht over mijn eigen wetenschap en wat ik uit de eerste hand (dus van Prinses zelf) heb vernomen.

Natuurlijk, omdat mijn positie volledig uitsluitend gericht is op het feit dat ik er altijd voor moet zorgen, zal mijn vriend te inspireren om terug te keren naar Prinses. Prinses heeft ook nog nooit iets gezegd over een vroegere vriend of liefde of is nooit open geweest over andere liefdes terwijl er verschillende verhalen over haar de ronde doen, behalve over mijn vriend. Daarom, als ik van anderen hoor over Prinses en als ik haar naar al deze dingen vraag dan vertelt ze me altijd dat het niet waar is, laster, hoaxen en leugens.

Op naar het moment waarop Prinses die een oogje in het zeil hield op het gaan en staan van mijn vriend, op allerlei manieren die Prinses ten dienste staan. Prinses weet precies waar en met wie mijn vriend is, wat hij doet waarheen hij gaat enzovoorts, ze had alles in de gaten.

Prinses bevestigde ook aan mij door me een aantal foto's te sturen, om me te laten weten dat Prinses wist dat mijn vriend aan het dineren was met zijn nieuwe partner en andere informatie, nadat ze een foto van mijn vriend met haar nieuwe partner had gekregen en dat ze ergens waren of net ergens waren geweest.

Ik vroeg Prinses spontaan, hoe kan je een foto krijgen van de verblijfplaats van mijn vriend? Mijn vraag beantwoordde Prinses door uit te leggen dat er kennissen waren in de familie- en vriendenkring van mijn vriend, een of meer mensen, waarvan Prinses zei omdat haar kennissen altijd klaar stonden om haar te helpen informatie over mijn vriend te krijgen, om een stille foto te maken en vervolgens naar Prinses te sturen. Maar twijfelde, tussen geloven en niet op laat staan het verhaal dat Prinses een privé detective had ingehuurd, dat leek mij een beetje sterk, Prinses met behulp van een privédetective. Tot op een keer, mijn dochter Lauren, die ik Meisy noemde heel goed begreep hoe de Prinses mij misleidde.

Maar op dat moment was ik nog steeds naïef genoeg dat het gemakkelijk was om alles te geloven wat Prinses zei, misschien, omdat ik nog steeds vertrouwen had in Prinses en nog steeds leek te worden ondergedompeld in de verhalen die Prinses me vertelde.

Lauren dus legde me uit dat Prinses foto's van mijn vriend en haar nieuwe partner van sociale media zoals Instagram, Facebook, YouTube enz. Haalde. Prinses volgde ook stiekem het Instagram-account van de personen die wil dat Prinses vooral het Instagram-account van de partner van mijn vriend en andere familie van hem. Ze deed dat door fake accounts dus onder andere dan haar eigen naam.

Natuurlijk gebruikt Prinses nepaccounts die verschillen van haar eigen naam die mensen vaak nepaccounts (fake-accounts) noemen, op deze manier maakt Prinses gemakkelijk screenshots van de Instagram-accounts van andere mensen die ze in de gaten wil houden. Zeker mijn vriend en zijn nieuwe partner. En na het doen van de "screenshoot" zal Prinses het veranderen met een kleine bewerking, dan stuurt Prinses de bewerkingen door naar mij. Door de resultaten van het zogenaamde detective rapport of de resultaten van informatie van kennissen in de familie van mijn vriend. In feite, Prinses zelf die alles verkent met behulp van haar nep accounts terwijl ze mij wijsmaakte dat ze van binnenuit geholpen werd en een privé detective in dienst had..

Te zien was dat Prinses mijn vrienden constant in de gaten hield waar en wanneer dan ook en precies wist wanneer mijn vrienden zullen reizen naar waar en wanneer.

Prinses was een erg jaloers type. Terwijl Prinses verslaafd was aan een vriendelijke post op de Instagram van mijn vriend zijn nieuwe vriendin. Zij noemde mijn vriend zijn partner nooit bij naam, maar in plaats daarvan haar noemde ze haar met ongepaste aanduidingen zoals ‘hoer’. Ik zei er wel eens wat van en dan gaaf ze mij gelijk maar ze stopte er niet mee.

Terwijl Prinses in een moord stemming was, zei Prinses vaak gemakkelijk en lichtjes dat ze misdadigers wil sturen om het leven van mijn vriend te nemen en ook zijn nieuwe partner te elimineren.

Ik zei onmiddellijk: "Nee, ik wil zulke bedreigende dingen niet horen, laat staan tegen mijn vriend, Prinses" en snel antwoordde ze.” Oké papa, dat ga ik hem niets aandoen, want hij is je beste vriend papa, maar ik ga nog steeds de hoer elimineren, belachelijk natuurlijk zulke bedreigingen.

Prinses wil dat ik de dreigende straf die ze schreef, aflever aan mijn vriend. Ik had het verbaal tegen mijn vriend gezegd, maar mijn vriendin was laconiek en heel kalm terwijl hij mijn hand schudde “Die vrouw is gewoon gek, negeer het gewoon”.
Maar niet veel later vervulde Prinses haar dreigement, Prinses stuurde enkele misdadigers maag geen tientallen, naar de woning van mijn vriend, die in het in het elitegebied van Jakarta woonde.

Nog voordat de misdadiger(s) bij de woning van mijn vriend aankwamen, was er een onuitgenodigd bezoek dat een vrouw van middelbare leeftijd (JL) die bekend stond als de beste vriendin van Prinses. Toen de dame zonder uitgenodigd te zijn op bezoek kwam, was mijn vriendin niet aanwezig. Maar de vrouw ging illegaal naar binnen. Haar ongepaste acties leidden tot haar overtredingen. Natuurlijk werd het verwarrend voor de huishoudster van mijn vriend welke door haar werd overdonderd. Die vrouw was ook zonder ethiek en enige schaamte of terughoudendheid, ze is gewoon de persoonlijke kamer van mijn vriend binnen gegaan om items te zoeken waarvan Prinses denkt dat ze van haar waren. De vrouw heeft een lijst een soort persoonlijke machtiging van Prinses met items die zonder toestemming moeten worden meegenomen van een woning waarvan de eigenaar het niet eens weet. Misschien liet Prinses daar veel achter omdat Prinses zich lange tijd bij mijn vriend had gevestigd, verbleef en overnachtte.

Prinses stuurde mij ook een lijst met items die ze voor mijn vriend had gekocht en cadeau had gegeven, om opnieuw teruggave te eisen. En zelfs wat Prinses heeft gekocht voor de zoon van mijn vriend, is ook opgenomen in de lijst met items die moeten worden geretourneerd. Ook al is het maar een kledingstuk dat reeds die gedragen is. Zelfs Prinses schreef dat als de vermelde items niet bestaan of verloren haar gegaan, mijn vriend het nog steeds voor dezelfde prijs moet vergoeden.

Terwijl het nominale bedrag bij berekening zeker niet billijk was. Hoewel ik heel goed weet dat mijn vriend veel ongelooflijk goede dingen heeft gedaan terwijl hij bij Prinses was. Het is mijn vriend die betaalde voor alle luxe, die Prinses ooit voelde en waar Prinses mee kon pronken op sociale media. Maar alles, alsof het 100% inspanning van Prinses is vanwege de resultaten van hard werken terwijl in feite veel van mijn vriend dominanter bijdroeg in waarde. En het schijnt dat mijn vriend ook heeft geholpen om een luxe auto aan te kopen.

Van alles wat er gebeurde, realiseerde ik me hoeveel te laat ik was om te beseffen dat Prinses alles had gedaan, de manier waarop ze me gebruikte en ook mijn echte dochter manipuleerde, gewoon om haar doel te bereiken dat wij mijn vriend bij haar terug zouden brengen.
Mijn biologische dochter, vooral ik, werd gemakkelijk gemanipuleerd door Prinses en haar zus op een zeer, zeer systematische manier, waardoor mijn dochter het zelf niet in de gaten had, die beschouwde Prinses as haar “real” zuster die ze eindelijk gevonden had.
Prinses vertelde ook soms iets over haar intieme relatie toen mijn vriend bij Prinses was, waaronder dat mijn vriend weleens tot vijf keer per dag seks met Prinses wilde hebben.

Prinses vertelde ook over het moment in Parijs, over die keer dat mijn vriend ging baden. Prinses vertelde hoe mijn vriend haar vroeg om in de badkamer te blijven. Hij had gezegd dat hij zoveel van haar hield dat hij weigerde te douchen zonder dat Prinses erbij was.
Mijn vriend wilde haar niet uit het zicht verliezen. En dat gevoelige intimiteitsgedoe, dat ik erg ongepast vind om een dochter aan haar vader te vertellen, laat staan geen relatie met erfelijk bloed. Het lijkt erop dat mijn vriend zich van playboy praat bediende, of hij wilde haar in de gaten blijven houden zodat ze niet ongezien zijn telefoon aan inspectie kon onderwerpen.
Een vrouw en zeker een verliefde vrouw kan nog wel eens nieuwsgierig zijn.

Prinses lijkt haar reputatie als beroemde zangeres te gebruiken om het haar gemakkelijk te maken om veel dingen in haar voordeel te krijgen en veel mensen om haar heen te manipuleren terwijl ze subtiel gebruik wil maken van anderen.
Ik hoorde het verhaal, toen Prinses in het fameus hotel in Amsterdam Nederland was, wilde Prinses aanvankelijk niet het luxe hoteltarief betalen, waar ze zei dat ze een superster was, diva uit Indonesië.
Zij dacht waarschijnlijk dat ze speciale voorzieningen zou krijgen, waaronder een vrijstelling om de hotelkamer te betalen. Dat is natuurlijk iets waar ze in Nederland niet aan doen of het nu een megaster diva is, zelfs de rijkste superster ter wereld of een gewoon persoon toch als het absolute verblijf zonder uitzondering moet betalen. Maar ik weet niet of dit verhaal waar is, ik heb het uit verschillende bronnen gehoord, het verhaal "wil voorkeursbehandeling" verscheen ook op sociaal media van de bron van een hotelreceptionist in Amsterdam die rechtstreeks met Prinses had gesproken.

Het is natuurlijk inmiddels wel duidelijk dat ik niet de Suikeroom van Prinses ben. Het echte feit is dat ik nog nooit een seksuele relatie of romantische relatie met Prinses heb gehad. Zoals het ooit op grote schaal werd verspreid, dat is dus niet waar.

Prinses staat tenminste open voor me. Hoe dan ook, zij maakte handig gebruik van mijn positie als een goede vriend van de man die op dat moment de liefde van het leven van Prinses was en die daar grote verwachtingen van had. Prinses vertelde me ooit dat haar jongere zus, voor de bruiloft, had gedaan alsof ze zwanger was om de man, die nu haar man is, gemakkelijk te dwingen om met haar te trouwen.
Natuurlijk was de zus die op dat moment de manager van Prinses was, niet zwanger.
De inspanningen van de zus slaagden erin om de man tot nu toe met hem te laten trouwen.
Kort na het huwelijk zei de jongere zus gemakkelijk dat ze een miskraam had gehad. Wederom moet ik zeggen dat ik niet weet of dat verhaal klopt omdat ik het maar gehoord heb.
Alhoewel dat verhaal wel een publiek geheim blijkt te zijn omdat het in het verleden verschillende malen op sociaal media is verschenen.

Prinses vloog in juni 2018 naar Los Angeles en eind juli wederom naar dezelfde bestemming.
En meestal met een alibi om een medisch onderzoek te ondergaan met de duurste en beste dokter. Heel vaak zegt Prinses dat ze in een zieke toestand verkeert, een ernstige medische behandeling nodig heeft of naar verluidt in een ziekenhuis in het buitenland of in een positie bij de dokter, of medicijnen nodig heeft, maar de locatie is onduidelijk. Dat is vaak een vraagteken.

Ik weet ook niet zeker wat de activiteiten van Prinses zijn om de aandacht van het publiek te trekken of soms de aandacht van het publiek af te leiden.
Maar steeds stelde Prinses me nog vaak vragen, over mijn vriend en zonder verzadiging wilde ze altijd dat ik haar er alles over vertelde.
Nog steeds in medio juni 2018 toen ik een afspraak had met Prinses dat ik Prinses op 29 juni in Jakarta zou ontmoeten en ik al aan Prinses had overgebracht, dat ik in de residentie van mijn vriend zou blijven, zelfs vertelde ik haar dat mijn vriend zoals gewoonlijk bezig was met het voorbereiden van alles, mijn reis en verblijf, toen ik wist dat ik weer naar Jakarta zou gaan, inclusief vliegtickets. Ik begreep dat Prinses dat niet zo graag hoorde maar ik hield het niet geheim voor haar,

En toch, toen ik in Jakarta aankwam, leek Prinses erg boos omdat ik haar niet eerst belde. Op dat moment dacht ik dat het niet nodig was om Prinses onmiddellijk te bellen, omdat ik dacht dat ze het zou weten van mijn WA-bericht van 18-6-18-18 om 20.45 uur.

Het feit dat Prinses op zo'n boze manier reageerde, bewijst ook dat Prinses mijn geest en leven heeft gedomineerd en beheerst en Prinses kan denken dat ik toen haar toebehoorde haar ben en niemand anders, zelfs alsof ik gemaakt ben om mezelf niet te hebben.

En op het eerste gezicht dreef mijn geheugen een tijdje eerder, toen Prinses in Nederland was, naar een bepaald voorvalletje toen..
Zonder dat ik het besefte, heeft Prinses het aangedurfd om veel telefooncontacten van vrienden uit Indonesië te verwijderen, waaronder het telefoonnummer van een van haar stylist (CD). Prinses zei me: “Dat heb je allemaal niet meer nodig papa”.

Van de vele die zijn gebeurd, is het niet langer verrassend voor mij om te concluderen over het karakter van Prinses ze is waarschijnlijk gewend om de mensen om haar heen te domineren.

Indien je de korte video , foto's en screenshots van WhatsApp wilt zien dan vind je dat op de HOME pagina onder de Indonesische tekst.

Als je mij een bericht wilt sturen, op- of bemerkingen hebt dan kan dat via onderstaand formulier, ik beantwoord niet alles maar ik lees het wel. Indien je het leuk vindt om vijf sterren te geven dan ben je van harte welkom, dank daarvoor.

HOOFDSTUK -7-

Het aftellen is begonnen

Vele malen wanneer Prinses weer een aanval van schijnbare depressiviteit vertoonde (en dat kwam echt wel heel vaak voor, bijna iedere dag), dan probeerde ik haar te kalmeren en moed in te spreken.

Ik zei dan:
“Putriku heb vertrouwen, Allah stelt je op de proef, jouw tijd komt wel, op een dag dan ontmoet je een nieuwe liefde die jou alles zal bieden waarnaar je zo verlangt. Wees geduldig heb vertrouwen
het moment van jouw geluk nadert, geloof mij maar, ik heb ervaring”.

En ik zei:
“Putriku je moet niet altijd zoveel medicijnen slikken voor
al geen slaapmiddel”. “Het beste medicijn dat jou kan redden is dat je iemand anders ontmoet, in alle liefdesverdriet is het sterkste medicijn liefde voor iemand anders vinden en ontwikkelen, dan is alle kommer en kwel binnen de korste keren verdwenen en ben je in staat om hem waar je nu zo naar verlangt te vergeten, ik kan je dat garanderen!”

Ondanks het feit dat Prinses mij inmiddels onheus begon te behandelen had ik nog steeds een diep gevoel van medelijden met haar.
Waarom zul je vragen? Wel ik voelde mij nog steeds en inderdaad de aangenomen vader, een soort vervanging van haar natuurlijke vader en ik deed echt mijn uiterste best, om een of andere reden deed ik beter mijn best voor haar dan ooit voor mijn natuurlijke kinderen.
Dat kan ermee te maken hebben dat mijn echte kinderen nooit op zo een openlijk en vertrouwelijke manier met mij zijn omgegaan
. Ik leen me daar eigenlijk ook niet voor maar met Prinses is er toen in Zwitserland op een bepaalde manier een vonk over gesprongen tussen Prinses en mijzelf.

Daarna is zij mij gaan gebruiken als een soort werktuig om haar zin ten opzichte van mijn vriend door te zetten en te krijgen wat ZIJ wilde. Hoe meer ik er achteraf over nadenk hoe meer ik overtuigd raak dat zij een koel hart heeft, het ging niet 100% om liefde, nee het ging om terug te krijgen wat zij wilde.
Prinses was niet gewend om iets te verlie
zen dat Prinses in haar gedachten al bezat, iets dat van haar was, haar eigendom. Prinses sowieso had al moeite om iets weg te geven (beloven deed Prinses wel) laat staan als er iets van haar werd afgenomen, daar kon Prinses echt niet tegen.
Men
zegt weleens dat liefde en haat dicht bij elkaar liggen zoals een minuut voor twaalf en een minuut over twaalf, dat gebeurde ook bij Prinses, ik ervaarde dat zo. Prinses kon op sommige momenten erg zielig over komen, zeer verdrietig tot aan een depressive toestand toe, maar het andere moment zat Prinses vol met haatgevoelens tegenover mijn vriend en vooral zijn nieuwe vriendin.

Tegen mij was Prinses daarentegen altijd poeslief, dat schijnbare gevoel van haar jegens mij sloeg niet plotseling om, dat kwam meer geleidelijk haar dochterachtige gevoel nam langszaam af alsof Prinses wachtte tot er iets ongebrukelijks gebeurde waardoor Prinses de verhouding vader-dochter uiteindelijk totaal kon afsluiten.
En dat moment kwam ook, onverwacht maar als een mogelijkheid die haar zonder enige moeite in de schoot werd geworpen, lees maar verder.

Ik begrijp niet waarom ik mij al die tijd zo vernederend door Prinses heb laten behandelen, Maar in de periode voelde dat niet zo, Prinses had het initiatief over mij. Natuurlijk had zij gewild of ongewild invloed op mij door haar bekendheid, persoonlijkheid als artiest en door haar manipulatieve karakter.

Veel lieve woordjes zoals: “De beste vader ter wereld” of: “De beste vader die ik ooit had” en: “Je bent zoals een echte vader voor me”.
Prinses lijmde mij op allerlei manieren, beloofde ook mooie kado’s die nooit kwamen omdat
zelfs tijdens dat Prinses zoiets tegen mij zii het tegelijkertijd alweer vergat voordat ze uitgesproken was.
Alhoewel ik zit nog steeds te wachten eigenlijk, de post tussen Indonesia en Nederland schijnt niet zo snel te gaan.
Eerlijksheids halve moet ik vermelden ik dat ik eenmaal een kadootje heb ontvangen van haar, een luxe unisex verpakking parfum van het merk Maison Francis Kurkdjian Paris ik was daar blij mee en de travel flacon heb ik nog steeds maar de inhoud is al op verdampt, geleidelijk samen met de aandacht van Prinses, weggeebd.
Uiteindelijk echter liet Prinses mij vallen als een zware steen, nee Prinses liet de steen niet vallen, Prinses gooide de steen ver van zich af. Precies zoals mijn vriend had voorspeld. Terwijl ik volgens mijn gevoel en met de investering van heel veel tijd, gevoel en wijsheid haar door misschien wel de moeilijkste verdrietige periode in haar leven heb geholpen. 

Prinses had niemand anders aleen maar mij “aya angkat” haar hulp vanuit mijn hart. Altijd als Prinses mij nodig had dan was ik er, ik stond altijd klaar, de telefoon zat bijna aan mijn oor vast als ik niet onmiddellijk antwoordde dan was Prinses verbolgen ook als Prinses een bericht aan me stuurde verwachtte Prinses prompt antwoord.
Ik was geen hulp in de huishouding maar ik was de hulp van het hart en de geest.

Ik heb Prinses echt met alles wat ik kon door de impasse heen gelootst. Maar ze is niet dankbaar daarvoor, ze verafschuuwd mij achteraf. Ik had zeker wel excuses verwacht maar daar is het inmiddels te laat voor!

Op 22-06-2018 landde ik voor de tweede maal sinds 2006 in Jakarta, op uitnodiging van mijn vriend. Hij nodigde mij uit (op zijn kosten) om aan mij het veranderde Indonesia te laten zien sedert mijn vertrek einde 2006. Ik had dit aan Prinses medegedeeld en zij had verder telefonisch en via de chat geen bezwaar daartegen, nee zelfs ze moedigde het aan want ze begreep het wel.

Totdat ik in Jakarta was, ze was furieus, dat ik in haar land was en haar niet onmiddellijk had gebeld. Ik wist niet dat dat een verplichting was. Zij echter greep dit voorval aan om de eiteindelijke breuk in onze vader-dochter verhouding te beeindigen. Dat was dus een aardig begin van het einde.

Ik had een geweldige tijd samen met mijn vriend en vele anderen, hij bracht me naar Bali, Singapora, Bangkok, nogmaals naar Bali totdat ik uiteindelijk midden december terugging naar Nederland.

Ik was niet meer welkom bij de grote show van Prinses. Dat plaatsvondt in de avond van 20 september 2018, ik weet niet wie er toen op de eerste VIP rij naast de moeder van Prinses heeft gezeten, misschien RB.

In dit verhaal laat ik mijn licht schijnen over het geen gebeurde tussen haar en mijzelf omdat ik mij verplicht voel de beschuldigingen van Prinses, haar zuster en enkele liefhebbers van haar,
dat ik zou liegen en fantaseren aan de kaak te stellen.
Ik bewijs dat ik altijd de waarheid heb verteld, Ik heb nooit alles op t
afel willen gooien maar nu ben ik door de houding van Prinses alsmede haar zuster en diverse mensen om haar heen gedwongen om openheid van zaken te geven om mijn goede naam te behouden.

Over het video-telefoongesprek van de ‘beste’ vriendin van Prinses, waarbij Prinses, en nog anderen aanwezig waren (dat heb ik uit betrouwbare bron) en dat zij zonder mijn toestemming hebben gepubliceerd op sociaal media daar over is het laaste woord nog niet gesproken. Wat zij toen hebben gedaan is absoluut tegen de in Europa geldende wetten en verboden. De zaak is in onderzoek en kan voor de betrokkenen verstrekkende gevolgen hebben.

Op 8 augustus toen Prinses terugkeerde uit Los Angeles ontving ik een WhatsApp bericht (zie bijlage) van Prinses met de volgende strekking:

”Papa I found someone he is good please pray for me”. 

Prinses gebruikte toen echter al in haar berichten op Instagram de initialen aanvankelijk KC en later CK hetgeen duidelijk betekende dat Prinses initialen gebruikte die  letters van iemands naam moesten voorstellen.
Het kostte enig speurwerk en met behulp van ingewijden kwam ik terecht op iemand wiens normale initialen RB zijn, de laatste twee letters van zijn familienaam zijn CK.
Het bleek dat Prinses nog niet zo ver was om de echte initialan van de
ze nieuwe liefde te gebruiken.
Dat kon en mocht misschien niet in verband met de voorgeschiedenis van RB die op dat moment nog verloofd was met iemand anders en zijn vijfjarige relatie met de dame in kwestie eerst officieel diende te beeindigen alvorens dat de relatie met Prinses bekend kon worden gemaakt.

Prinses wilde in al haar naiviteit toch iets laten zien dat ze een nieuwe liefde had gevonden, daarom nam Prinses de laatste twee letters van zijn familienaam.
Aanvankelijk maakte Prinses een spellingsfout (KC) maar later pastte Prinses dat aan naar CK.

Op 1 september 2018 stuurt Prinses wederom een bericht (zie bijlage) dat Prinses met haar nieuwe liefde CK na haar concert (10 jaar Prinses op 20/09/2018) een reis door Europa wilde gaan maken dat was dus een maand en 12 dagen nadat ik het eerste bericht (08/08/2018) had ontvangen.

Haar zusje deed dat later per telefoon af met de woorden dat Prinses een maand iets met iemand
anders had gehad dus dat was niet RB, dat was iemand anders volgens haar. Smoes natuurlijk, de initialen spreken voor zich het zusje wilde ook niet de naam van die zogenaamde tussenliefde van Prinses noemen, begrijpelijk want die bestond ook niet en het is niet eenvoudig om op de spot een naam met dezelfde inititialen te verzinnen. 

Officieel heet het dat Prinses en RB elkaar pas hebben ontmoet bij de show, dus op 20/09/2018 kijk daar klopt iets natuurlijk niet, temeer daar RB zich tijdens een interview op TV heeft versproken waarop Prinses geschrokken reageerde en hem opvallen snel corrigeerde.
Dit verdient opheldering. Ik ga de WA geschiedenis van die dagen straks bijvoegen.
Misschien is dit ook een reden dat er geen gevolg werd gegeven aan de uitnodiging, op een VIP ereplaats zoals beloofd naast de moeder van Prinses, eerste rij niet doorging.
Ik wist
wellicht teveel.
Wat is de reden dat Prinses mij die twee bewuste berichtern stuurde, (08-08-2018 en 01-09-20180) dat is duidelijk, omdat zij wist dat ik het zeker en vast aan mijn vriend, haar ex waarvan ze misschien nog niet echt los was, zou laten weten.
Ik begreep inmiddels enigszins hoe Prinses dacht. Dus ik vertelde het aan hem en mijn vriend zei: “Laat ze maar snel trouwen, voordat ze door de mand valt.”

Ik was dus niet meer welkom bij de grote show, ik hoorde er niets meer over dus ik was de grote afwezige. Ik vond dat wel jammer want ik hade speciaal een prachtige witte smoking gehuurd omdat er een dresscode was op die bewuste avond (20/09/2018).
Ik voelde me
toen enorm misbruikt door mijn anak angkat en voor wie ik zo erg mijn best had gedaan. Ik heb haar steeds weer getroost, vaderlijk toegesproken geluisterd, samen met haar gehuild en samen met haar gelachen, dag en nacht overal en altijd en nu voel ik mij gedumpt als een baksteen in troebel water.
Eigenlijk nog vrij plotseling ging Prinses trouwen maar aya angkat werd niet uitgenodigd, die hoorde er niet meer bij, Ik was overbodig geworden, afgedankt.
Ik leerde
toen snel haar ware aard en karakter kennen.

Goed, Prinses was hopelijk en mogelijk happy en alle eerdere problemen liet Prinses achter zich. Goed voor haar, eindelijk datgene waar Prinses samen met haar familie zo naar verlangde, Prinses had een man gevonden en naar het schijnt een goede partij de zoon van een conglomeraat.

Daarna werd het stil rond mijn aangenomen dochter althans zover het mij betrof.
November 2019 brak aan,  tegen het einde van die maand werd ik enkele malen gebeld door een
anonieme beller geen nummer te zien. Nadat er zeker vijf of zes maal gebeld was dacht ik dat het misschien dringend kon zijn, de aanhouder wint tenslotte dus ik be-antwoordde de oproep.
Ik kreeg een onverwacht iets te hor
en. Het gesprek verliep ongeveer als volgt:

<”Halo?
>“Are you mister Laurens?
<
Who is speaking?
>
Ik ben een journalist uit Indonesië en ben in Europe, ik zou U graag >eens willen spreken
<
Waar gaat het over?
>
Het kan belangrijk voor U zijn mister Laurens
<
Ja maar waarom wilt U mij spreken en hoe komt U aan mijn nummer
>
Als ik U ontmoet zal ik alles uitleggen maar wil niet teveel via de >telefoon praten

Ja ik dacht waarom niet ik was wel nieuwsgierig, dus we maakten een afspraak om elkaar te ontmoeten in de lobby van hotel Hilton te Schiphol airport.
Dus ik daar begin December op de afgesproken tijd naartoe.

Ik trof daar drie mensen aan, twee kwamen uit Indonesië en een uit België.
Ze gaven wel een hand maar stelden zich niet echt voor.
Na een beetje heen en weer gepraat in het Indonesisch kwam de aap uit de mouw. Ze hadden gehoord maar wilden niet zeggen van wie dat ik een bepaald soort relatie had met Prinses.
Ze wisten dat er sprake was van ‘Aya Angkat’. We spraken Indonesisch omdat een van de twee heel moeilijk Engels sprak en mijn Indonesisch volgens hen heel erg goed was wat ik zelf nog steeds betwijfel.
Het ging erom dat zij als journalisten een verhaal wilden maken over Prinses betreffende de laatste paar jaren voordat zij haar huidige echtgenoot ontmoette. Die twee hadden ernstige twijfels dat Prinses haar man pas ergens in september 2018 voor de eerste serie
uze keer had ontmoet.
Zij hadden kennelijk andere informatie en wilden van mij weten hoe ik daarover dacht. Onmiddellijk schoot mij natuurlijk de WhatsApp conversatie van Augustus 2018 in gedachten maar ik
zei daar verder niets over tijdens dat gesprek.
Ze vroegen of ik nog correspondentie of iets dergelijks had bewaard en ik bevestigde dat ik dat had vanaf een bepaalde datum. Zij wilden dat graag hebben samen met mijn persoonlijke herinneringen die volgens interviews vastgelegd zou worden, soms persoonlijk en anders via Skype.
Die mensen wilden daar ter plekke al iets zien maar dat weigerde ik. Zo boden mij een aanzienlijk bedrag in Euro’s maar wilden mij niet hun naam, eventueel bedrijf of het blad waar zij voor werkten geven omdat ze bang waren enwilden voorkomen dat ik na het gesprek onmiddellijk Prinses zou bellen en dat risico konden en wilden zij niet lopen.

Ik natuurlijk op mijn teentjes getrapt en ik zei tegen hen:
Dus jullie willen informatie van mij kopen over mijn ‘anak angkat’ terwijl ik nog niet eens weet met wie ik zit te praten”. Het antwoord:
We maken een contract dat de meneer uit België die advocaat is zal samenstellen en daarnaast zullen we alles bekend maken, wie we zijn en wat we zijn.Ik zei “Contract?” “Ja een contract onder andere betreffende ‘non cercumvention’, beschrijving wat U levert en de betaling”.
En de betaling?” vroeg ik
We zullen een deposit storten in de handen van deze meneer de advocaat en zodra alles geleverd is wat wij verwachten te krijgen dan kunt U daarover beschikken.”
Ik vond het een raar verhaal, terwijl die mensen er keurig en serieus uitzagen had ik er weinig vertrouwen in.
Terwijl ik aan mijn tweede kopje koffie bezig was schoot mij een film over de maffia te binnen en dat waren ook allemaal netjes geklede gentlemen.

We spraken af dat ik er even over zou nadenken en dat men mij over twee dagen wederom zou contracteren. Het bedrag waarover men sprak zou ergens om en nabij de 30.000,- Euro liggen. Dat trok mij wel aan want ik kon dat echt wel goed gebruiken.
Op de weg terug naar Breda heb ik daar goed over nagedacht en ik wist eigenlijk al dat ik zoiets niet over mijn hart zou kunnen krijgen.
En dan wie en wat waren zij eigenlijk, misschien waren zij helemaal niet dat of diegene die zij
mij wilden doen geloven, misschien was er iets anders aan de hand, ik had meegemaakt hoe Prinses kon denken en manipuleren en wat voor problemen Prinses allemaal had gedaan tegenover mijn vriend en zijn huidige vriendin om haar zin te krijgen.

Dus ik twijfelde aan beide kanten, zowel rechts als links. Ik besloot Prinses te bellen, had tenslotte 4 verschillende telefoonnummers van haar. Geen enkele lukte, misschien lag ik er al uit of ze had ze afgesloten, dus thuisgekomen dacht ik: Dacht ik stuur “Danwel een Direct Message via Instagram”.
Dat deed ik maar er kwam geen reactie, die kwam
wel maareen paar weken later.
Prinses stuurde dat niet aan mij maar aan mijn dochter Lauren.
De DM die ik stuurde kan ik helaas niet meer vinden waarschijnlijk omdat Prinses alles heeft verwijderd
en omdat zij mij overal heeft geblokkeerd.
Dat is jammer want het bericht dat ik stuurde was informatief en bedoeld om mijn anak angkat te waarschuwen dat er mensen op zoek waren naar een verhaal over haar. Ik ben er niet op ingegaan, wilde wel voor het geld maar kon het
toen niet over mijn hart verkrijgen.
Toen nog niet nee, maar nu heb ik af en toe er wel spijt van dat ik er niet op ben ingegaan..

Enkele weken later stuurde Prinses ineens een vervelend bericht aan mijn dochter Lauren een beetje dreigend.

Three weeks ago babe sebelum new year
“Saya sudah block smua akses utk ur papa
“My husband really angry
“To ur papa
“Ancam Ancam saya
“If u talk to him
“Bilang saja babe saya dan suami tidak takut
“Treatened saya berarti means treatened my husband family its means ….CK family
“So becareful babe
“Jangan main2

Niet begrijpend heb ik een antwoord geschreven en eveneens aan mijn dochter gevraagd dat door te sturen. (zie de bijlagen).
Ik heb nooit een bevestiging gekregen dat mijn bericht is doorgestuurd en ook niet of daar nog een wederwoord van Prinses op is gekomen.
Ik kan niet begrijpen dat Prinses na alles wat er is gebeurd tussen ons en alles wat ik heb gedaan voor haar de moed heeft om zo een bericht aan mijn dochter te sturen dat duidelijk aan mij gericht is maar eveneens iets dreigends bevat aan het adres van mijn dochter kandung.
Ik voeg de bijlagen van het bericht van Prinses alsmede mijn antwoord hierbij.

Ik heb me heel vaak afgevraagd, hoe komt het toch dat ik zo onder invloed kon geraken van iemand die ik eigenlijk niet goed kende?
Was het omdat zij een diva in haar homeland was? Omdat Prinses mooi was? Is
ze wel echt mooi Ik had absoluut geen gevoelens die door romance gevoed waren, in geen geval.
Is Prinses van nature mooi?
Er zijn vroegere afbeeldingen van Prinses waar Prinses niet uitblinkt van schoonheid. Nee dat was het allemaal niet.
Ik wilde haar helpen en zelfs op zo’n manier dat ik me vaak zelfs tegen mijn goede vriend keerde, om haar, om haar te helpen door deze impasse in haar leven.
Het komt door haar alles overheersende karaktar. Zij heeft een gevoelsmatige eigenschap zodat Prinses intiatief weet, aanvoelt hoe Prinses iemand, jong of ou
d, man of vrouw moet bespelen. Dat is haar grote kracht, Ik denk dat zij een hele goede presentatrice, een showmaker kan zijn.

Natuurlijk iedereen wordt ongeschonden van karakter geboren, schoon en nieuw. Na de geboorte zijn er vele invloeden die een karakter vormen.
Ten eerste de ouders, daarna de overige familieleden, broers, zusters, ooms tantes, neven, nichten, buren, speelmakkers, leraren/leraressen op school. Mede leerlingen, vrienden en kennissen, boy- of girlfriends, liefde
s, romances, avonturen etc. etc. Iedereen waar men mee omgaat zelfs personen en sommige dieren die men slechts eenmaal ontmoet hebben invloed op ons verdere leven.
En dat is precies wat er naar mijn mening bij Prinses gebeurd is. Zij kwam terecht in de show business, naar wat Prinses mij eens vertelde had haar vader dat reeds voor haar uitgestippeld. Zij moest arties
t – zangeres worden en dat deed Prinses zoals bleek met verve, zij had het in zich en maakte zich dat eigen.
Prinses kwam terecht in een wereld waar Prinses gewild en geliefd was. Velen wilden wat van haar en iedereen profiteerde van haar. Maar zij was niet naif, zij kon dat overzien, Prinses had dat in de gaten.
Prinses profiteerde daar
persoonlijk ook honderd procent van. Zij zong een liedje en alle mensen om haar heen deden de rest.
Zij commandeerde en iedereen gehoorzaamde, waarom? Omdat alle mensen in haar kring geld aan haar verdienden of tenminste
aan of via haar wilden verdienen. Prinses schreef zelf eens in een WhatsApp bericht aan mij:
“Mijn familie is afhankelijk van mij.”
En ik neem aan dat dat
inderdaad op het moment dat Prinses dat schreef ook zo was.

Haar zusje is haar manager onder de naam evenementen bureau of zoiets maar zusje vermeldt er niet bij dat zij slechts een artiest vertegenwoordigd haar oudere zus Prinses, zij regelt de boekingen samen met een team en alles wat daarbij hoort, waarschijnlijk doet zusje dat goed want zusje (P) ontvangt naar wat ik hoorde 35% van de recette en dat is ongehoord hoog.
Maar zolang Prinses ermee kan leven is het goed.

Hoe het ook zij, in zo’n omgeving is iedereen volgzaam aan diegene die het geld binnenbrengt, dat is normaal want daar leven ze met z’n allen van. En dat is een kardinaal punt mede daar door is Prinses geworden wat Prinses heden ten dage is. Haar karakter is gevormd, Prinses is niet anders gewend dan dat iedereen doet wat ZIJ wil, ook haar vrienden en kenissen, die hangen aan haar lippen.
Iedereen schikt maar Prinses beschikt, die maakt de dienst uit. Zolang Prinses maar liedjes blijft zingen, dan is het goed.
Maar pas op als de carriere stil valt
of ten einde komt, dan is de hedendaagse glorie al snel ‘vergane glorie’. Daarom is het goed dat Prinses inmiddels getrouwd is met een volgzame man want als haar glorietijden voorbij zijn dan zullen ook al heel snel alle andere mannen anders naar haar kijken dan zoals tot op heden het geval is en vele zogenaamde vrienden zullen verdwijnen.

Trouwens Prinses is ook niet meer de jongste. Prinses is de enige vrouw di ik ken met officieel verschillende leeftijden wordt Prinses 41 aanstande 1 augustus of eerst in 2023? Ik weet het ook niet. Het is ook niet belangrijk, de meeste vrouwen verminderen hun echte leefttijd graag met een paar jaartjes en sommige mannen ook.
Ik niet ik ben 81…,
geboren op 14 juni 1940 in een kerk!
 

HOOFDSTUK -8-

 

Laatste hoofdstuk (De finale)

 

Sang Putri = Prinses

Dit is een resume van wat ik verteld heb betreffende de omgang van mijzelf met Sang Putri oftewel andersom hoe je het maar wilt bekijken. Natuurlijk was ik verblind door haar persoon, bekendheid, wie ze was en wat ze was, haar uiterlijk, haar gedrag en nog vele andere zaken.

Zij had en dat heeft ze misschien nog steeds de gave om iemand om haar vinger te winden, zij verstaat de kunst om mensen naar haar hand te zetten, noem het een bepaalde charme die ze kan spelen wanneer ze maar wilt.

Zeker iemand zoals ik en mijn dochter, die tot op vandaag nog onder haar invloed is, en haar adoreert zoals weinig anderen.

Sang Putri heeft de gave om mensen te gebruiken, in principe doet ze zelf niet veel, alles werd en wordt nog voor haar geregeld en gedaan. En…. Ik heb daar ook uit volle borst aan meegeholpen. Uiteraard ben ik daar achteraf niet blij mee maar het is nu eenmaal zo gelopen. Ik weet niet wat mij toen bezielde.

De belangrijkste reden is dat ik er al die tijd van overtuigd ben geweest dat zij oprecht was, dat zij werkelijk enorm liefdesverdriet had en dat zij min of meer zonder mijn vriend niet verder zou kunnen leven.

Ik leefde in de overtuiging dat Sang Putri mij nodig had, Sang Putri had behoefte aan een vaderfiguur waar ze mee kon praten, die haar troostte bij haar verdriet en haar vaderlijk adviseerde. Ik geloof wel tot op dit moment dat Sang Putri steeds op zoek is naar iemand zoals ik, een ouder iemand die de plaats van haar natuurlijke vader kan innemen en ik leende me daar waarschijnlijk op dat moment uitstekend voor.

Ik begreep haar en was onder iedere omstandigheid en op ieder moment bereid naar haar te luisteren wen wijze woorden te spreken.
En als belangrijke bijkomstigheid was natuurlijk dat ik reeds langere tijd bevriend was met de man die Sang Putri adoreerde  althans op dat moment.
Speelde zij een spel? Was ze echt zo vervuld van liefde voor de man die zijn niet (meer) kon krijgen?

Lange tijd was ik overtuigd dat Sang Putri oprecht was en ik wist zeker en geloofde ook wel dat Sang Putri mijn vriend in die periode niet kwijt wilde, misschien verlangde ze naar de persoon die hij is maar zeker verlangde zij naar de heerlijke vrijgevochten tijd die zij samen met hem heeft doorgebracht. Reizen, luxe hotels, misschien goede liefde maken, kortom verwend worden zoals alleen mijn vriend dat kan en nog steeds kan waarschijnlijk.

Ook heb ik al die tijd in de overtuiging geleefd dat Sang Putri mij voor honderd procent als een vader beschouwde, weliswaar geen echte vader van afkomst maar een aangenomen vader. Dat was ook wat zij vele malen aan mij zowel mondeling per telefoon als schriftelijk per WhatsApp chat aan mij bevestigde.

Einde 2018 ben ik gaan beseffen dat zij mij uitsluitend gebruikte, als een pion in haar strijd om de verloren liefde terug te winnen. Of misschien wel beter gezegd datgene terug te winnen dat zij aanvankelijk dacht te bezitten maar dat zij kwijtraakte buiten haar directe invloed. Weliswaar beëindigde zij de verhouding met mijn vriend maar voordat ze dat had uitgesproken had ze daar gelijk alweer spijt van.

Door haar trots gedwongen sprak Sang Putri de beslissende woorden dat zij een einde maakte aan de verhouding. Uiteraard dacht zij dat mijn vriend met hangende pootjes terug zou komen bij haar, maar dat deed hij, helaas voor Sang Putri, niet!  

In haar gedachtegang was mijn vriend een potentiële huwelijkspartner, misschien omdat er niets beters beschikbaar was en Sang Putri zelf besefte dat de tijd begon te dringen, haar leeftijd liep volgens velen zelfs al naar de veertig jaren toe maar volgens haar twee jaar minder.

Natuurlijk heb ik af en toe getwijfeld vooral op de momenten dat mijn vriend mij waarschuwde en aan mij uitlegde hoe Sang Putri dacht en hoe haar karakter was, maar toen wilde ik nog niet luisteren, met andere woorden ik hoorde wel wat hij zei maar ik luisterde niet, liet het niet tot mij doordringen, ik zag het niet, ik was verblind, ik geloofde haar.

En zo was het met mijn dochter Lauren ook gesteld, getuige enkele berichten die zij aan Sang Putri stuurde. Ook zij was geweldig beïnvloed door Sang Putri en ook zij liet zich gebruiken en naar mijn mening is dat nog steeds het geval.

Ook zij zal op een dag ervaren hoe Sang Putri in werkelijkheid is. Waarom werd mijn dochter (ze noemen elkaar sister en Babe) niet uitgenodigd bij de huwelijksplechtigheid van Sang Putri? Een zuster zou daar toch in het minst bij aanwezig moeten zijn. En waarom werd er wel een verre kennis die in Duitsland woont uitgenodigd? Dus een kennis werd verkozen boven een aangenomen zuster? Denk daar maar eens goed over na.

Sang Putri is niet alleen een artist op het toneel, niet alleen in haar songs, nee ze is altijd zo, het zit ingebakken in haar karakter en daar is niets aan te doen, geen redding mogelijk. Alles wat ze doet, alles wat ze zegt daar zit een bedoeling achter.

Ik zeg niet dat zij slecht is, ze is zo geworden, ze is zo gemaakt door haar omgeving, door omstandigheden ze is in ieder geval niet zo geboren. Denk niet dat ze dom is, nee in tegendeel ze is bijzonder slim tot op bepaalde hoogte, op een bepaald gebied, op haar gebied, tot het unieke toe…

Er zijn veel (boze?) tongen die beweren dat mijn vriend einde 2018 werd opgepakt door de politie vanwege in het bezit hebben van narcotica door verraad van Sang Putri. Ik weet niet of dat zo is, Ik kan dat niet bevestigen noch ontkennen.

Gezien haar bedreigingen aan het adres van mijn vriend alsmede aan zijn toenmalige nieuwe liefde zou dat denkbaar kunnen zijn doch ik kan ook dat niet bevestigen noch ontkennen, ik kan er geen bewijs voor vinden.

Ik herinner me dat eens Sang Putri een video opname had gemaakt waarop zij verboden product in haar handen hield. Ik zag niet haar gezicht maar hoorde wel haar stem. Sang Putri zei in die video dat ze het product had gevonden. Ik heb de video gezien omdat Sang Putri hem aan mij stuurde, ik heb die video onmiddellijk verwijderd en ik herinner mij dat ik ook Sang Putri heb geadviseerd dat te doen
Misschien was dat het moment dat Sang Putri tegen mij zei dat ze niets verwijderde maar alles bewaarde in het archief omdat ze het misschien later nog eens nodig had of tegen iemand kon gebruiken.

Ik begreep dat Sang Putri uit rancune die video wel aan diverse mensen die toen aan haar bekend waren heeft doorgestuurd. Waarna ze toen iedereen heeft geblokkeerd. Dat was een heel gemene actie van haar en ook tekenend voor haar karakter en misschien met gevolgen voor haar karma.

Ik weet niet of Sang Putri wist van wie dat product was maar volgens de wet had ze het moeten melden aan de instantie die daarvoor aangewezen is. Volgens de wet in Indonesië ben je ook strafbaar (Pasal 131 UU No.35 dari tahun 2009 tentang Narkotika) indien je het NIET meldt.

Ik geen aanwijzingen vinden of Sang Putri wel of niet de hand heeft gehad in de arrestatie van mijn vriend (Thn 2018 bln desember).
Ze was regelmatig heel erg kwaad en tot alles in staat maar of Sang Putri tot zoiets in staat zou zijn ik weet het niet.
Zou iemand ook al is het de afgewezen super verliefde persoon tot zoiets laags in staat kunnen zijn. Het zou kunnen we zullen het misschien nooit weten.
Alhoewel ik in het verleden wel eens een verhaal heb gehoord dat iemand die nog (drugs) geld schuldig was aan een leverancier (ook van drugs) werd aangegeven bij de politie. Die als gevolg daarvan inderdaad werd gearresteerd en tot een lange gevangenisstraf werd veroordeeld.


Wraakgevoelens kunnen heel ver gaan, zeker in de liefde. Er worden mensen gedood door jaloerse afgewezen verliefden. Dus waarom zou niet iemand verraden kunnen worden wegens verregaande jalousie.
Wat wel een feit en toevalligheid blijkt te zijn is dat de commandant van de unit die mijn vriend arresteerden een hele goede bekende van Sang Putri was en misschien nog steeds is.

Maar nogmaals en uitdrukkelijk, ik weet dat niet en heb er geen bewijzen voor kunnen vinden. Ik heb wel regelmatig berichten die deze beweringen inhouden ontvangen.
Om eerlijk te zijn hoop ik niet dat hetgeen in deze zaak beweerd wordt door veel volgers en netizen de waarheid is, het zou het geweten van Sang Putri alleen maar zwaarder belasten.

In mijn hoofdstukken op mijn website www.Liohk.com heb ik naar eer en geweten verteld over mijn situatie met Sang Putri.
Ik heb het gehad hoe we elkaar hebben leren kennen. Hoe ik een  enorm gevoel van medelijden kreeg, hoe ze mij manipuleerde, hoe ze mij in haar greep had, hoe ze mij dingen liet doen met name voor wat het mijn vriend betrof, hoe ze via mij afschuwelijke dreigementen uitte met name aan het adres van mijn vriend en voornamelijk met betrekking tot mijn vriend zijn nieuwe liefde, die zij zelfs met de dood bedreigde.
Hoe ze aan mij haar drie keer  abortie bekende en vroeg om mijn vriend daarover aan te spreken in haar naam.
Hoe ze mij de ‘huwelijks’ truc van haar zus vertelde.
Hoe ze haar ‘beste’ vriendin een video call liet maken met mij, deze video conversatie liet opnemen en in z’n geheel op internet liet plaatsen, hoe ze tijdens deze video call mij valselijk liet beschuldigen voor ernstige vergrijpen.
Hoe ze samen met haar zuster mijn dochter manipuleerde en tegen mij opzette en doordoor een wig dreef tussen mij en mijn dochter alsmede haar moeder mijn ex.
Hoe ze haar fans probeerde te manipuleren door fake bezoeken in het buitenland te brengen aan dokters om zogenaamd haar stembanden of keel te laten onderzoeken maar waarmee ze in werkelijkheid haar fans en misschien ook haar familie een rad voor ogen probeerde te draaien waarom ze zich zo vaak in het buitenland bevond
Hoe ze mij liet opdraaien om  tulpen op haar naam te laten kweken, hoe ze mij liet opdraaien voor de gevolgen om een geheel medisch team van stem en keel deskundigen te organiseren en daarna op het moment van de afspraak zonder blikken of blozen niet wilde opdagen en mij met de gevolgen liet zitten en nog vele andere zaken.
Zoals toen mijn vriend het liet afweten iedereen die goed en lief voor haar geweest waren, in wiens huis zij altijd welkom was doch toen onmiddellijk iedereen op alle mogelijkheden blokkeerde, mensen die lief en aardig voor haar waren, zonder aanziens des persoons werd iedereen geblokkeerd.
Ik heb je verteld hoe zij brutaal antwoorde op mijn DM die zij heeft verwijderd (waarom stuurde zij die niet mee naar mijn dochter?) Misschien omdat ze wilde voorkomen dat ik dat bericht zou dupliceren.
Hoe ze mij overal blokkeerde terwijl ik langere tijd haar absolute vertrouweling ben geweest, haar papa angkat. Ik die haar feitelijk door die donkere periode in haar leven heb gesleept. Tot ze mij als een betonblok liet vallen.

Inmiddels zie ik regelmatig berichten betreffende Sang Putri op Instagram waaruit blijkt dat zij nog steeds haar manipulerende en leugenachtige leven niet vaarwel heeft gezegd, ondanks het feit dat ze getrouwd is met naar het lijkt een serieuze en verstandige echtgenoot.

Ik mag het niet zeggen en misschien is het beter dat ik het niet aangeef maar het lijkt mij verstandig voor Sang Putri om zich in de plaats van de vroegere snoepreisjes rond de wereld, voornamelijk samen met mijn vriend, te verruilen voor een bezoek aan een goede psychiater.
Sang Putri houdt van Los Angeles wel daar zitten de beste Psychiaters ter wereld, alle wereldsterren worden daar behandeld. En Sang Putri is toch ook een soort wereldstar in Indonesië en daarbuiten.

Ik heb steeds mijn uiterste best gedaan om Sang Putri te helpen met wat zij wilde, ik heb mijn gevoel gevolgd en heel veel laten werken, als een goede aangenomen vader. Alles heb ik geprobeerd en ook mijn dochter deed haar best.

Het is niet gelukt maar ik weet nu dat het niet aan mij heeft gelegen maar aan haar verschrikkelijk onvoorspelbare en onbegrijpelijke karakter en opvattingen van het leven en vooral van hoe je met mensen om moet gaan of in haar geval hoe je NIET met mensen om moet gaan.

Ze is nog niet te oud, ze ziet er nog steeds goed uit ze heeft nog een toekomst voor zich maar… ze moet nog heel veel leren vooral waar het de echte waarden van het leven betreft.
Uiterlijke schijn daar valt iedereen en dus ook zij vroeg of laat mee door de mand. Je kunt niet altijd in het leven een show blijven uitvoeren. Op een gegeven moment kan je niet anders dan je echte gezicht te tonen.

Ik hoop dat haar huwelijk standhoudt en hoop niet dat ze getrouwd is alleen om maar getrouwd te zijn en aan de buitenwereld te laten zien dat ze getrouwd is.
Ik hoop dat ze ergens nog ver van binnen een echt gevoel heeft en dat ze dat zal tonen, ook tegenover de mensen die zij inmiddels met haar gedrag heeft beschadigd en voorgelogen met een constante opvoering van haar show. 

Mijn vriend vertelde mij dat hij echt wel veel van haar heeft gehouden, dat hij zeker in het begin flink verliefd is geweest. Hij had zelfs een ring gekocht. Maandenlang heeft hij met die ring rondgelopen, hij had ‘m al die tijd bij zich altijd en iedere keer dat ze weer op reis gingen en dat was vaak. Want reizen was de hobby van mijn vriend, dat was zijn leven, zo wilde hij leven en daar profiteerde Sang Putri met volle teugen van.

Iedere reis nam mijn vriend zichzelf voor: “Nu gebeurt het, nu ga ik haar vragen”. Maar iedere keer liet Sang Putri zich weer van haar verkeerde kant zien, iedere keer gooide zij met haar gedrag weer roet in het eten en stelde mijn vriend dat evenement van het voorgenomen huwelijksaanzoek weer uit tot de volgende keer.

Ze bespraken zelfs dat als ze wilden zouden trouwen (als het er ooit van zou komen) dat de huwelijksvoltrekking te Bora-Bora zou plaatsvinden. Jammer dat het niet door is gegaan want daar had ik ook wel eens naar toe gewild.
Het ging dus niet door maar Sang Putri ging er wel naartoe, niet met mijn vriend, dat ging niet door maar dat ene gedeelte Bora-Bora van de wens ging wel door, ze kwam er uiteindelijk wel terecht. (Huwelijksreis)

Van uitstel komt afstel zegt men wel eens en dat was ook wat er gebeurde het ging uiteindelijk helemaal niet meer door en mijn vriend heeft waarschijnlijk de ring nog steeds in de verpakking zitten tenminste als hij ‘m inmiddels niet aan iemand anders heeft gegeven.

Nog een maal wilde hij het een kans geven, hij ontmoette Sang Putri in Holland, zij was daar op bezoek bij een gezamenlijke kennis ze gingen samen naar Parijs alwaar zich het badkamer moment afspeelde: “Ik wil je geen moment missen, als ik ga douchen kom dan bij mij zitten want ik hou zoveel van jou”, zoiets was het.
Vandaar gingen ze naar Iceland een paar dagen, de ring zat waarschijnlijk nog steeds in de zak van mijn vriend maar kwam er weer niet uit, er kwam wederom en nu voor de laatste en ultiem finale keer een kink in de kabel.

Sang Putri onderhield nog steeds contact met een man (R---man) uit Malaysia en dat was de laatste druppel die de emmer bij mijn vriend deed overlopen. Hij voelde zich op het lichtste gezegd belazerd en belogen.

Het was de bevestiging voor mijn vriend hoe Sang Putri was en hoe ze dacht. Misschien was
R---man een goede reserve maar misschien was het wel andersom.
In ieder geval was dat de reden dat mijn vriend het bij aankomst in Jakarta onmiddellijk afstapte en naar zijn nieuwe meisje vluchtte. Sang Putri keerde vertwijfelt huiswaarts.

Sang Putri vertelde mij later dat die R---man gewoon een kennis was, een normale vriend. Als dat zo is, dan hoef je toch niet in het geniep en stiekem te chatten met die vriend, dan hoef je er toch geen geheim van te maken? Dan moet je gewoon open en eerlijk zijn.

Sang Putri was aangedaan, ik kan wel zeggen kwaad en heeft zelf een einde gemaakt aan de relatie waar ze direct daarna weer grote spijt van had want ze hield echt wel van hem dacht ze, zie halaman een tot en met zeven, je kent de geschiedenis.

Maar mijn vriend had het gehad, hij had inmiddels zijn nieuwe liefje ontmoet, mooi en lief dus mijn vriend had geen behoefte meer aan Sang Putri en dat brengt ons weer naar het punt in Zwitserland waar ik in het spel binnen kwam.
Met als intermezzo de ultieme ontmoeting in hotel Melia Senayang waar de uiteindelijke ontmoeting (mede door mijn persoonlijke en ook mijn dochter haar inspanningen) plaats had.
Alwaar mijn vriend het klip en klaar duidelijk maakte aan Sang Putri dat er geen toekomst voor hen beiden was en dat die er ook nooit zou komen.
Ik hoorde hem enkele malen zeer duidelijke zeggen: “Ik wil niet met jou trouwen”. En: “Ik zal nooit met jou trouwen”.

Natuurlijk was Sang Putri die avond nadat mijn vriend was vertrokken behoorlijk aangeslagen, ze had in de hoop dat mijn vriend na het flesje ‘air doa’ gedronken te hebben (zij geloofde daar vast in) bij voorbaat al een extra kamer gehuurd.
Om haar te kalmeren heeft mijn dochter toen de nacht samen met Sang Putri doorgebracht. Daar zal wel heel wat besproken zijn terwijl ik rustig en lekker lag te slapen in het grote bed in de suite in hotel Mulia Senayang.

Sang Putri heeft zich hopelijk al voldoende kunnen aanpassen aan haar nieuwe meer disciplinaire leven, Misschien is haar echtgenoot slim geweest om met zijn vrouw dus Sang Putri enkele maanden naar Japan te gaan, in Japan zijn de mensen zeer strikt en is het leven aan veel goed georganiseerde levensregels gebonden.
Mogelijk begreep RB dat Sang Putri te veel aan het vrije leven dat zij met mijn vriend heeft had gehecht was geraakt en wilde hij haar zijn manier van leven laten zien en leren begrijpen.

Ik weet en begrijp dat het een hele fijne en gezellige periode in het leven van Sang Putri geweest moet zijn samen met mijn vriend.
Mijn vriend is een heel aardig, gastvrij en innemend persoon en de wereld rondreizen was in die tijd zijn levensstijl en hobby.

Sang Putri heeft 100% genoten want er is geen betere reisleider en organisator dan mijn vriend.
Mogelijk hield ze echt wel van mijn vriend maar zeer zeker hield ze veel van zijn manier van leven, ook daar zal ze moeilijk afscheid van hebben kunnen nemen.

Daarom denk ik dat de uiteindelijke aanpassing naar haar huidige gebonden leven niet mee zal vallen, ze zal zeker en vast regelmatig terug denken aan haar tijd met mijn vriend, een periode die niet langer dan een paar jaren heeft geduurd maar zeer intens is geweest.
Die herinneringen zal ze niet zo eenvoudig weer kwijtraken, ja alles slijt, ook de liefde die voorbijkwam maar de herinneringen blijven zeker als het mooie herinneringen zijn.
Ook al zal ze er alles aan doen om mijn vriend te vergeten, de tijd en ervaring blijft altijd in de herinnering hangen. Haar manier van leven verandert maar zal ook haar karakter veranderen?

En haar KARMA dat verander je niet zomaar. Ik weet dat mijn vriend op alle gebied een soort adviseur was voor haar en misschien is dat ook iets dat zij zal missen.
De fouten die zij recentelijk maakt bijvoorbeeld iets met juwelen op Instagram dat zal vroeger toen zij met mijn vriend was nooit gebeurd zijn. Dat is jammer en zeker een gemis voor haar.

Ik weet niet hoe haar echtgenoot RB is, hij is zeker een verstandig iemand maar gezien zijn afkomst misschien beschermd opgevoed en waarschijnlijk een tekort aan ervaring ten opzichte van mijn vriend. Die absoluut niet zelfzuchtig is maar wel veel ervaring heeft.

Zowel mijn vriend als ik zelf, wij hebben ons zelf voor het grootste gedeelte opgevoed, wij zijn meer gehard door het straatleven.
Ik weet zeker dat als Sang Putri met mijn vriend samengebleven was zij op professional gebied veel verder zou zijn dan waar ze nu is en zeker de fouten die ze nu maakt nooit gemaakt zou hebben met mijn vriend aan haar zijde.

Ik heb het gevoel dat ik behoorlijk veel inzicht heb gegeven over wat er tussen Sang Putri en mijzelf is gebeurd, hoe de verhoudingen lagen en hoe zij mij heeft behandeld.

Het hele gebeuren heeft mij heel veel inspannende tijd gekost, veel drama moeten aanhoren waarvan ik nu grote twijfels heb of het allemaal van de kant van Sang Putri wel oprecht was.
Zij gebruikte mij op slinkse manier zonder er iets wezenlijks tegenover te stellen.

Ze heeft mij gekwetst in mijn zelfwaarde, voor mij is het hele geval een enorme deceptie geworden. Ik zette mijn ziel en zaligheid in maar ben daar veel minder uitgekomen dan zou moeten.
Ze heeft mij voor de gek gehouden, mij beduveld, op mijn gemoed gewerkt, mij gebruikt en gekrenkt.
Het is allemaal niet erg, het is weer een ervaring meer in mijn leven. Maar het is wel een schande.

Ik denk erover om het geheel nogmaals op schrift te stellen en aan mijn andere boek als laatste hoofdstuk toe te voegen.
Maar zover is het nog niet maar mocht ik ertoe besluiten om dat te doen, dan zal ik sommige dingen en gebeurtenissen meer uitgebreid en in detail beschrijven en niet schromen om overal de juiste namen te noemen.
Ik zal een hoofdstuk bijvoegen betreffende de periode 2017 tot en met 2019. Over mijn leven en wat er gebeurde. Ik zal in dat boek dat ongeveer 300-350 bladzijden zal beslaan zeer open en eerlijk zijn, ik hoop dat ik ket snel zal kunnen realiseren.

Omdat alles in de hoofdstukken -1- t/m deze episode naar volle waarheid en overtuiging door mij is gepubliceerd heb ik daar op dit moment weinig aan toe te voegen.

Dit is (voorlopig) het einde van het verhaal. Ik hoop dat er veel vragen zijn beantwoord, dat de relatie tussen Sang Putri en mijzelf voor het grootste deel duidelijk is, en hoe haar karakter zich tot einde 2018 ontwikkeld heeft.
Ze heeft nu iemand anders aan haar zijde en hopelijk heeft zijn inbreng een positieve invloed op het karakter van Sang Putri, ik hoop het voor haar, ik hoop het voor hen.
Laten we hopen dat hun huwelijk succesvol is en blijft en hopelijk zullen ze spoedig een paar nakomelingen krijgen, het is hen gegund.

Ik excuseer me indien ik met mijn waargebeurde verhaal iemand pijn heb gedaan of dat ik iemand schade berokkend heb, dat is niet en nooit mijn bedoeling of opzet geweest, ik wilde gewoon mijn verhaal vertellen. En ontzenuwen dat het allemaal niet waar zou zijn.

Het is een eer dat zovelen mijn verhaal hebben willen lezen en ik dank iedereen daarvoor alsmede voor het grote aantal meest positieve reacties die ik op verschillende manieren kreeg toegezonden, zowel direct op mijn website als via de vele directe berichten (DM) op Instagram en via andere media.
Dank, dank, dank!

Karma: Zoals je zaait zul je oogsten

 

HOOFDSTUK -9-

EPILOOG

Ik heb op dit moment 23.704 foto’s en 2.728 video’s op mijn PC staan. Ik probeer dat te sorteren en op te schonen, veel foto’s en video’s moeten verwijderd worden.

Ik was met wat oude video’s bezig en tot mijn verwondering kwam ik iets tegen waarop een hand te zien is en een stem te horen, in die hand ontwaarde ik een paar kleine zakjes met gekleurde pillen daarin. De stem zei: “Ik heb dat gevonden in een lade hier in de slaapkamer”.  Dat was alles. Ik weet aan wie de stem toebehoord, want juist in die periode hoorde ik die bepaalde stem dagelijks enkele malen via telefoongesprekken en video calls. En daarom ben ik honderd procent zeker van wie die stem was, mede omdat de persoon in kwestie deze video zelf aan mij stuurde!

Ik weet dat er een wet is, een wet in het land alwaar deze persoon zich op dat moment bevond en nog bevindt. Deze wet schrijft voor dat een persoon die bekend is met een misdrijf verplicht is om dat onmiddellijk te melden aan de instantie die daartoe is aangewezen bij gebreke waarvan een gevangenisstraf kan worden opgelegd van een jaar.

<"Artikel 131 Een persoon heeft opzettelijk geen aangifte gedaan van een strafbaar feit als bedoeld in de artikelen 111,112,113,114,115,116,117,118,119,120,121,122,123,124,125.126.127 lid 1,128 lid 1 en artikel 129 worden ten laste gelegd met gevangenisstraf van ten hoogste 1 (één) jaar of met een boete van ten hoogste Rp. 50.000.000,00 (vijftig miljoen roepia).">

Ik heb zitten nadenken en dacht: “Weet je wat ik ga advies inwinnen bij mijn vertrouwensman-adviseur-advocaat”. Dat heb ik gedaan, ben daar geweest en mijn advocaat wilde eerst vaststellen of er inderdaad een video zoals bovenstaand was, ik heb die dus laten zien (laptop). Mijn advocaat had een belangrijke vraag, hij vroeg: “Wat is de reden om deze video aan anderen te laten zien?”  “Ik heb eigenlijk geen enkele dwingende of belangrijke reden”.  En de belangrijkste vraag die hij mij stelde was: “Wat zegt je hart?”.  Ik weer aan het piekeren en de uitkomst is dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen omdat ik niet weet wat de uitkomst (Wettelijk) zou kunnen zijn, ik ben daar bang voor, ik weet wat het is om opgesloten te worden, dat is iets dat ik niemand toewens en iets dat ik nooit iemand wil aandoen, wie de persoon in kwestie ook is. Mijn advocaat zei: “Vernietig maar, verwijderen”. Maar ik heb nog steeds een uitspraak van iemand die mij een bepaalde periode erg te na was in gedachten, die zei tegen me: “Ik verwijder nooit wat, ik bewaar het in een archief want misschien heb ik het later nog eens nodig, misschien kan ik het later nog eens gebruiken”.  Met die geachte heb ik de video voorlopig in mijn “Veilige map” gezet, want inderdaad, je weet maar nooit.

Kijk iemand in gevaar brengen om mogelijk gearresteerd te worden en/of te worden opgesloten dat risico wil ik niet nemen, ik wil die verantwoording niet hebben, ik wil dat nooit op mijn geweten hebben.
Er zijn mensen, die dat wel zouden doen of reeds gedaan hebben. Dat weten we allemaal. Denk aan de jonge dame die zich bezighoudt met sociaal media en met name zich specialiseert op het gebied van celebraties, filmsterren, zangers/zangeressen etc.  
Deze jonge dame ontving een opzienbarende video van iemand met het verzoek of idee om deze video op haar Instagram account te plaatsen.
Het was een video waarop een bepaalde pornografische scene te zien was waarop een celebrity die een pornografische actie samen met een onbekende man uitvoerde er was herkenning mogelijk maar het kan ook door een zogenaamde “look alike” in scene gezet zijn, wij weten dat niet.
De betreffende jonge dame deed dat, wellicht op verzoek, en plaatse de video op Instagram.
Vele mensen die deze video zagen, de jonge dame had veel volgers, herkenden of dachten te herkennen om wie het ging althans dachten een bekend iemand te herkennen.
Zoiets is natuurlijk zeer nadelig voor diegene van wie men dacht dat het was.  Natuurlijk de artiest zei dat het niet om haar ging en meldde het geval aan de lokale politie met mededeling van gegevens van de volgens haar schuldige.  
Het gevolg was een rechtszaak en de artiest die deze zaak tezamen met haar manager aanspande eiste dat de jonge dame die de video op haar Instagram account had geplaatst overeenkomstig gestraft zou worden.  
Het resulteerde dat de ‘schuldige’ werd veroordeeld en in de gevangenis belandde.  
Gemeen en harteloos, ze had ook in het openbaar de excuses kunnen eisen en aanvaarden dan was het gevolg voor alle betrokkenen minder heftig geweest en sneller vergeten bij het grote publiek, in der minne geschikt noemt men dat.  Echter door dat er rond de rechtszaak veel publiciteit plaatsvond heeft het uiteindelijk voor iedereen negatief uitgepakt omdat veel mensen nog steeds denken en zelfs zeker denken te weten om wie die video ging.
Ook heeft deze artiest herhaaldelijk bedreigingen geuit aan het adres van de vriendin van haar ex-geliefde evenals maar in mindere mate aan heer ex-geliefde zelf.
Ze stuurde criminelen naar zijn huis om hem een pak slaag te geven (ging niet door) en, maar ik weet het niet zeker het schijnt een publiek geheim te zijn dat mede door haar de ex-geliefde op een bepaald moment in de problemen terecht kwam.
Misschien de goederen die eerst in haar hand zaten, misschien heeft zij die dingen daar wel neergelegd, wie weet het?  Slechts zij weet het hoe en wat.
Gemeen, zoiets doe je niet althans ik kan het niet over mijn hart verkrijgen! Maar ja een bekendheid denkt wellicht anders.
Haar heb ik persoonlijk vaak horen zeggen: “In mijn land heb ik macht, ik krijg alles gedaan, wat het ook is”. “Als ik iemand dood wil hebben is een telefoontje genoeg”.  Misschien bluf maar ik heb het haar vaak horen zeggen.

Wat ben je voor iemand om wegens een onduidelijke video, laten we in het midden laten of die video de waarheid bevatte of niet, laten we het op een roddel houden. Maar wat ben je voor iemand om een jonge vrouw weg te trekken bij haar kleine kind en te zorgen dat deze vrouw in de gevangenis terecht komt.
Toen die twee aanklagers samen na het vonnis gingen dineren om het te vieren wat dachten ze toen? “We hebben het geregeld, weer een paar mensen ongelukkig”. We weten het niet maar ik vind het een soort van sadistische zelfbevrediging.
Als er een God is dan zul zij zeker gestraft worden, driemaal abortus en iemand van haar baby weghalen, misschien dat ze daarom nooit zwanger zal worden en ook nooit echt gelukkig.  Tuhan ziet alles zei ze tegen mij.
 Ze spelen misschien dat ze gelukkig zijn in hun huwelijk bijvoorbeeld maar zijn ze dat ook echt? Is hun karma wel in orde? Weten ze wel hoe de wet van Karma is? Weten ze wel wat Karma inhoudt?  We zullen karma even op een rijtje zetten.

Karma is verdeeld in twaalf wetten en wel als volgt:

1 - DeGrote Wet van Karma
2 - De Wet van De Schepping
3 - De Wet van Nederigheid

4 - Wet van Groei
5 - Wet van Spiegels
6 - Wet van Synchroniciteit
7 - Wet van Richting en Motief
8 - Wet van Wil
9 - De Wet Is Hier Nu
10 - Wet van Verandering
11 - De Wet van Geduld

12 - De Wet van Waarden en Verbetering

De twee dames, de “Superstar” Sang Putri (Prinses) en de “Manager” Sang Adik (jongere zus) moeten het boekje eens lezen geschreven door D.Zantamata. Ze kunnen mij hun adres geven dan stuur ik het op, als cadeau, als souvenir, aandenken van mij, Papa Laurens…

Ik weet niet wie, heb wel een vermoeden maar weet het niet zeker wie er achter de vele pogingen zit of zitten om mijn Instagram account te hacken (de laatste keer op 26-07-2021) en daarvoor vele-vele malen.  
Mijn account hacken is moeilijk r omdat ik een ingewikkeld wachtwoord heb en gebruik maak van de tweede of dubbele identificatie.
Dus als ik (of iemand anders) wil inloggen op mijn Instagram account dan ontvang ik een sms bericht op mijn mobiele telefoon met een code die iedere keer weer anders is. Uitsluitend met mijn wachtwoord in combinatie met de code van de sms kan ik inloggen. Zolang anderen niet mijn telefoonnummer hebben of beheren kan er nooit op mijn account worden ingelogd. Ik vind dat een goed en veilig systeem. Maar het wordt wel regelmatig geprobeerd, wist ik maar wie dan kon ik vragen wat ze willen en misschien geef ik het dan wel vrijwillig, wie weet.
Overigens al mijn accounts dat wil zeggen: Instagram, YouTube alsmede mijn website zijn openbaar dus iedereen kan die accounts bekijken, lezen en eventueel commentaar achterlaten. Geen geheimen. Ik heb niets te verbergen en alles wat ik ooit heb gepost op Instagram, gepubliceerd op YouTube of op mijn website heb geplaatst daar sta ik voor de volle honderd procent achter en dat zal zo blijven, wat er ook gebeurt omdat he gebaseerd is op de volle waarheid.
Het is niet mijn bedoeling om iemand, wie dan ook, naar beneden te brengen nee, in geen geval. Het is mijn streven geweest om de waarheid over wat er is gebeurd aan het licht te brengen en mijzelf en mijn imago te beschermen.  
Er deden te veel onwaarheden de ronde en dat heb ik geprobeerd te weerleggen en als ik naar de reacties kijk dan is mij dat goed gelukt.

Zoals velen heb ik ook het interview gezien van RB met CNN Indonesia. Zonneklaar maakte ik op uit dat gesprek dat RB, ja de echtgenoot van, niet en slecht of verkeerd was ingelicht. Hij was niet op de hoogte van de feiten en ik adviseer hem dan ook om alle hoofstukken inclusief dit epiloog te lezen op mijn openbare Website www.Liohk.com

Dit epiloog maak ik op veler verzoek en om nogmaals duidelijk te benadrukken waarom en voor wie ik dit verhaal (acht hoofdstukken) heb gepubliceerd.
Ik wil dit als het einde van het verhaal Sang Putri versus mijzelf beschouwen.  Natuurlijk zal er wel een reactie volgen van de persoon of personen die in mijn verhaal voorkomen en indien nodig zal ik daarop antwoorden, dat zien we wel. Misschien via Instagram, YouTube of mijn website.

Ik wil mij concentreren op een boek dat ik schrijf waarvan het concept op enkele aanvullingen en correcties na gereed is. Het verhaal gaat over mijn ‘Indonesische’ periode vanaf Februari 1992 tot en met Januari 2007. Dat verhaal zal waarschijnlijk verschijnen in boekvorm en verkocht worden via de boekhandel en internet zoals Amazon en anderen maar ook als digitaal boek (e-book).  
Mijn wens is om dat boek in drie talen te publiceren en wel: Nederlands, Indonesisch en Engels. Uiteraard is het concept in het Nederlands.  De vertalingen dat geeft me nog veel hoofdbrekens. Het is niet eenvoudig om een boek uit te geven, vooral in eigen regie, er zitten veel haken en ogen aan, veel barrières zijn er om te overwinnen.
Een groot probleem is de vertaling van Nederlands naar Indonesisch, woorden zijn te vertalen, zelfs hele zinnen kan je vertalen maar om het gevoel, de expressie, de emoties, spanningen en zo voort over te brengen van de ene naar de andere taal dat is niet eenvoudig, dat is uiterst moeilijk.  
Ik zoek iemand die perfect tweetalig is, Nederlands en Indonesisch, moeilijk te vinden nog afgezien van de kosten. Ik wil niet met een professioneel bureau werken, ik zoek privépersonen die mij kunnen en willen helpen.
Ik werk al aan dat boek van 2015 dus het is langzamerhand tijd dat het wordt gepubliceerd.

Het Sang Putri verhaal begon eigenlijk in 2018
Ik heb in 2020 screenshots gepost van een bericht dat ik op WhatsApp op acht augustus 2018 ontving en daarna onder andere nog iets op één september 2018, hoe kon men zeggen dat ik daarover loog? Dit was hard bewijs. Ik heb toen lang lopen te piekeren wat de twee letters CK en KC konden betekenen. Meestal gebruikt men de initialen om naar iemand te verwijzen dus de eerste letters van de voor- en achternaam, maar ik kwam er niet uit. Plotseling dacht ik eraan dat in Arabische landen men niet van links naar rechts leest en schrijft maar precies anders om, van rechts naar links. Ik kwam er niet achter en de dame in kwestie vertelde het niet. Met al mijn gepieker dacht ik ook aan Barack Obama en zodoende kwam ik op de naam Barack terecht. Na enig zoeken kreeg ik informatie van een welingelichte bron dat mijn aangenomen dochter regelmatig ontmoetingen had in Los Angeles met een man wiens achternaam overeenkwam en via nog weer andere informatiebronnen en sociaal mediakanalen kwam ik er al spoedig achter wie er met KC en later CK werd bedoeld. En mijn vermoeden is dan ook uitgekomen, iedereen weet dat inmiddels. Dat zijn gewoon feiten en ik begrijp nog steeds niet waarom men dat altijd heeft ontkend. Er werd mij weleens verteld, dat er een eerdere relatie van CK nog niet verbroken was en natuurlijk als gentleman dien je dat te doen voordat er een andere verbintenis wordt aangegaan. Dat zal dus de reden zijn dat de relatie geheim werd gehouden tot 20 september 2018 de dag van het grote concert. Waarop officieel de eerste ontmoeting plaatsvond. Hetgeen echter in werkelijkheid veel eerder had plaatsgevonden. Een leugentje om bestwil dus. Het zij ze vergeven… Of niet?

Intussen probeerde men toen steeds mijn Instagram account te hacken, soms zelfs zevenmaal achtereen op een nacht (MIT). Werd mijn familie lastiggevallen, werd ik lastiggevallen via WhatsApp en per telefoon, werd er een advocaat op me afgestuurd die mij dwong om alle content van Instagram en YouTube te verwijderen, kreeg ik te maken met mooie Indonesische dames die mij op allerlei (erotische) manieren probeerden uit de tent te lokken, Facebook Messenger, Instagram DM, video calls enzovoort. Dat was toen de reden dat ik plotseling niet erg actief was op sociaal media. Maar ik kwam terug, en hoe!

Op 20 september 2018 was er een grote show gepland: 10 jaar jubileum.
Ik was daarvoor uitgenodigd een VIP Seat, eerste rij naar de moeder van Sang Putri, ook wel Wanita beragenda genoemd, zou ik zitten.
Natuurlijk was dat een heftige en drukke tijd voor Sang Putri dat begreep ik wel. Mijn vriend die mij reeds eerder uitnodigde om een met hem een tijdje door te brengen in Jakarta en daarbuiten hoorde dat en zei zonder aarzelen: “Kom maar naar mij, ik zal een ticket regelen.” En dat deed hij, Garuda businessclass, heerlijk liggen slapen en weinig last van jet lag.
Mijn Sang Putri had ik ingelicht dat ik een ticket en verblijf van mijn vriend kreeg en zij zei: “OK happy you”.
Echter ton ik in Jakarta was en niet dezelfde dag contact met haar opnam was ze boos en vond dat ik onder een hoedje speelde met mijn vriend, haar ex, die haar niet terug wilde nemen.  
Ik kwam naar Jakarta om haar Grote Show bij te wonen en natuurlijk een soort vakantie te vieren bij mijn vriend, wel dat viel niet in goede aarde. Ik hoorde niets, ik was natuurlijk ook te trots om te vragen hoe het met het benodigde VIP-ticket was en zo verstreek de tijd tot de 20e september en daarna.  
Helaas onze vader-dochter verhouding liep teneinde. Ik kon er (volgens mij) niets aan doen en zij kon er (volgens haar) ook niets aan doen.  
Ik heb altijd gedacht dat ze een confrontatie van mij als beste vriend van haar ex met haar nieuwe liefde RB wilde voorkomen. Begrijpelijk, ik hoorde bij het oude kamp. Maar… ik was toch pappie angkat de beste van de wereld waar ze zoveel van hield?
 Het heeft allemaal te maken met karakter, mentaliteit en de behoefte zoals een klein kind, dat een speeltje heeft maar de andere dag iets anders in zijn of haar ogen mooier en interessanter is en het absoluut wil hebben, nieuwe in en oude out, zo ging het ook in dit geval, niet meer nodig, gooi maar weg… Papa Angkat? Wie is dat? Zo ging het en zo werd het.
Please take me back, onmiddellijk ingeruild voor een ander, hopelijk beter, lieflijker, rijker, “Take me back ayank” naar “I love yo u so much”, kleine stap. En in feite is er gebeurd wat ik haar eerder enkele malen heb verteld en aangeraden, ik zei: “Het beste medicijn tegen een gebroken hart is iemand anders vinden”. Dat is er uiteindelijk gebeurd, misschien heeft ze dan toch naar mij geluisterd en iets van me geleerd.

En nu is dit het einde van het verhaal. Ik wil er niets meer aan toevoegen, ik heb het besef dat veel mensen van mijn vertelling genoten hebben maar ik besef ook dat het mogelijk schaamte, verdriet en ergernis heeft teweeggebracht.
Ik weet dat vele mensen het met mij oneens zijn.
1 – Ze geloven mij niet
2 – Ze zijn niet mijn supporters
3 – Ze haten mij
4 – Ze vinden het niet nodig om dit allemaal open te leggen

Maar aan de andere kant zijn er velen die het eens zijn met me.
1 – Ze geloven mij
2 – Ze supporteren mij
3 – Ze houden van me
4 – Ze waarderen dat ik het allemaal heb verteld
5 – Ze vinden het goed dat er nu duidelijkheid is

Zoals ik al heb verteld werk ik aan een boek, het concept (manuscript) is praktisch af, ik ben het aan het corrigeren.
Daarna moet het nog taal en stijlkundig worden nagekeken (redigeren), omslag moet ontworpen worden.
Het zou dan door enkele onpartijdige niet met mij bekende mensen worden gelezen om het verhaal te beoordelen (goed of minder goed of slecht), waarna het naar de drukker zou kunnen.
Dan het uitgeven. Het is een heel omvangrijk werk om het goed te doen, ik heb er ongeveer zes jaar met lange intervallen aan gewerkt.  
Het allerbelangrijkste komt daarna omdat ik het vertaald wil hebben naar het Indonesisch.
Het geheel omvat ongeveer 120.000 woorden en een goede vertaling is niet eenvoudig omdat het het beste kan gedaan worden door iemand die perfect tweetalig is… en probeer die maar eens te vinden.
Daarnaast maar absoluut niet in de laatste plaats moet ik mogelijkheden vinden om het geheel te financieren, als dat mij niet lukt dan zal ik min of meer door noodzaak gedwongen een e-book moeten overwegen, zodat mensen het tegen een geringe vergoeding online kunnen lezen.  
Ik sta open voor suggesties op ieder gebied.

DANKWOORD

Ik dank iedereen die mijn verhaal heeft willen lezen en hoop dat je ervan genoten hebt.
Het geheel blijft voorlopig gewoon beschikbaar voor wie het nog niet gelezen heeft of misschien nogmaals wil lezen.  
Veel dank voor de mensen die mij hebben geholpen met adviezen, opmerkingen en aanvullingen.
Dank voor de commentaren, dank voor de vele opbeurende steunbetuigingen en dank voor de vele ‘likes’.
Heel veel dank vooral aan diegenen die mij zo goed hebben geadviseerd, mij in het gareel hebben gehouden, mij hebben aangemoedigd en uitermate goed hebben geholpen om mijn Indonesische vertaling waar nodig te corrigeren of aan te vullen.  
Dank aan mijn vriend die zo geduldig was.
Ook heel veel dank aan de prinses, die mij de copy en de inspiratie gaf om dit verhaal te schrijven, zonder haar was het niet gelukt. Die ik dan ook hierbij van harte feliciteer met haar 41 verjaardag op 1 augustus (of was het 39?)

HARTELIJK DANK AAN IEDEREEN (Ook diegenen die ik ben vergeten te noemen)

                              EINDE


Klik hier voor ALI EXPRESS aanbiedingen

Geef hier Uw gewaardeerde opmerkingen, klachten etc. Alsmede vijf sterren als je mij blij wilt maken.

Rating: 1.5 ster
2 stemmen
Rating: 5 sterren
2 stemmen
Rating: 1 ster
1 stem

Wil je wat foto's zien? ga dan naar de homepage (Indonesisch), onder de tekst staan wat foto's en berichten. Je kunt hieronder een formuliertje gebruiken voor eventuele opmerkingen en je kunt ook een paar sterren aan mij geven waarvoor dank.

Een videootje en foto's zijn te zien op de pagina HOME onder de Indonesische tekst 

Mocht je opmerkingen hebben laat het me weten met onderstaand formulier

Vindt je dat ik sterren verdien dat kan ook hieronder, bedankt daarvoor.


Rating: 3.5 sterren
2 stemmen
Rating: 4.2 sterren
5 stemmen
Rating: 4.6 sterren
20 stemmen
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Klik hier om de ultieme Backpackers gids voor Indonesië te bestellen


Kijk ook op mijn Instagram account <https://www.instagram/liohk>


Mocht je opmerkingen hebben laat het me weten middels onderstaand formulier.

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van Laurens H Koehoorn (Alias Lio HK, liohk, Lio HK Original). Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, gebruikt in welke vorm dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van hemzelf.